Metalurgi gaida akcionāru lēmumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Pirmdien līdz darba dienas beigām vēl nebija informācijas par to, kādu lēmumu – atdot vai neatdot savas akcijas kreditoriem, - pieņēmuši uzņēmuma "Liepājas metalurgs" (LM) akcionāri Sergejs Zaharjins un Iļja Segals. Ultimātu – atdot akcijas līdz pirmdienas beigām, lielākajiem uzņēmuma akcionāriem izteicis kreditoru klubs "Prudentia". Finanšu ministrs Andris Vilks pirmdien gan izteicies, ka tā ir akcionāru pēdējā iespēja glābt uzņēmumu.

Uzņēmuma akcionārs Sergejs Zaharjins pirmdien atteicās TV Kurzeme sniegt komentārus par pieņemto lēmumu, tos viņš solās sniegt otrdien. Savukārt "Liepājas metalurga" padomes priekšsēdētājs Guntis Vilnītis pirmdien intervijā vairākkārt uzsvēra, ka izšķirošais būs nevis akcionāru Sergeja Zaharjina un Iļjas Segala lēmums atdot vai neatdot akcijas, bet tas, vai tiks apstiprināts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības plāns, kurš iesniegts kreditoriem, un to otrdien plānots skatīt Ministru kabinetā.

Akcionārs Kirovs Lipmans intervijā TV Kurzemei kārtējo reizi apliecināja gatavību ieguldīt uzņēmumā 10 miljonus latu un pauda šaubas, vai pārējie divi lielākie akcionāri būs gatavi atdot akcijas. Viņš arī pieļauj uzņēmuma maksātnespējas ierosināšanu.

TV Kurzeme uzrunātais metalurgs Egons Kļava, kurš uzņēmumā "Liepājas metalurgs" strādā 27 gadus saka, ka nākamo nakti daudzi metalurgi uztver kā izšķirošo viņu turpmākajā liktenī. Arī viņš pats.

Šovakar es vēl gaidīšu rezultātu, ja skaidrības nebūs, es tomēr domāju pārtraukt attiecības ar "Metalurgu"," saka Kļava.

Viņš uzņēmumā piedzīvojis dažādus laikus un atminas 1995. gadu, kad uzņēmumam bija problēmas, bet tolaik izdevies rūpnīcu nosargāt. Šoreiz viņam tādas pārliecības nav.

"Mēs jau dzīvojam nepārtraukti, var teikt - pusgadu no viena datuma līdz otram, tiek noteikts nākošais datums, kad kaut kas tiks atrisināts un būs kaut kāda skaidrība, tā iet no datuma līdz datumam. Nu, šodien cilvēki atkal gaida," saka strādnieks.

Egonam jau izteikts piedāvājums doties peļņā uz Vāciju un, iespējams, vēl daudzi metalurgi, kuri uzņēmumā strādā pat vairākās paaudzēs un vairāki cilvēki no vienas ģimenes, būs smagas izvēles priekšā.

Jau vēstīts, ka līdz pirmdienas vakaram LM akcionāriem Sergejam Zaharjinam un Iļjam Segalam jāatdod savas uzņēmuma akcijas tā kreditoriem. Ja nosacījums netiks izpildīts, tiks sāks uzņēmuma maksātnespējas process, iepriekš medijiem atklāja cits uzņēmuma akcionārs Kirovs Lipmans.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" nonācis finanšu grūtībās, pārtraucis ražošanu un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti