«Metalurgam» ievēlēta jauna padome

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

"Liepājas metalurga" (LM) akcionāri pirmdien pārvēlēja uzņēmuma padomi, jo uzņēmuma padomes priekšsēdētājam un vienam no lielākajiem akcionāriem Sergejam Zaharjinam un viņa dēlam ir piemēroti drošības līdzekļi - amata pildīšanas ierobežojumi.

Līdz ar to padomē darbu neturpinās Zaharjins un viņa dēls Aleksejs Zaharjins, kā arī Andris Deniņš un Māris Pomerancis. Padomē darbu turpinās līdzšinējie padomes locekļi Guntis Vilnītis un Kirovs Lipmans. Padomē arī ievēlēts LM galvenais inženieris Egils Kupšis, uzņēmuma galvenā ekonomiste Benita Imbovica, juristi Ainars Kreics un Genādijs Atujevs.

Kā Liepājā novēroja Latvijas Televīzija, tad akcionāru sapulce notika paaugstinātas drošības apstākļos. Kārtību uzraudzīja ne vien LM apsargi, bet vēl vismaz viens apsardzes uzņēmums.

Uz akcionāru sapulci gan nebija ieradies Zaharjina opozicionārs Kirovs Lipmans. Viņa pārstāvji norādīja, ka Lipmans šobrīd turpinot sarunas ar potenciālajiem uzņēmuma investoriem.

Tāpat padome nomainīta, nesaskaņojot ar Lipmanu. Kā norādīja Lipmana pārstāvis, lielāko akcionāru pārstāvji uzņēmuma padomē, izmantojot Lipmana prombūtni, uzreiz sasauca jaunās padomes sēdi.

Akcionāri arī vienojušies turpmāk uzņēmuma LM auditora pienākumus uzticēt uzņēmumam "Pricewaterhouse Coopers".

Tikmēr pie uzņēmuma bija sapulcējušies ap 200 uzņēmuma darbinieku, kuri vēlējās uzzināt, kas notiks ar viņu darbavietu. Uzņēmums jau trīs mēnešus ir dīkstāvē, un patlaban tiek pilnveidots tā tiesiskās aizsardzības plāns. Tiesai pirmdien jālemj arī par šī plāna izstrādes termiņa pagarināšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti