«Metalurga» vadība: Pie valdības vēršamies, jo redzam perspektīvas plašākai attīstībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Uzņēmuma „KVV Liepājas Metalurgs” vadība sarunās ar valdību neplāno lūgt palīdzību tāpēc, ka uzņēmuma tālākā eksistence bez šāda atbalsta nebūtu iespējama, jo veiktie ražošanas efektivitātes palielināšanas darbi un pārdošanas apjomu palielināšana uzņēmumam varētu ļaut strādāt bez zaudējumiem jau tuvākajos mēnešos, intervijā Latvijas Radio uzsvēra uzņēmuma valdes loceklis Igors Talanovs. 

Pēc Talanova teiktā, saņemot atbalstu ražotnes energoefektivitātes uzlabošanai un pārejai uz produkciju ar augstāku pievienoto vērtību, uzņēmums Latvijas ekonomikai varētu dot krietni vairāk.

„Mēs vēlamies pievērst uzmanību, ka pie valdības šobrīd mēs vēršamies ne jau tāpēc, lai teiktu, ka tā tālāk strādāt vairs nevaram, bet gan tāpēc, ka saredzam tālākas perspektīvas vēl plašākai attīstībai. Tai skaitā mēs vēlamies runāt arī par iespējām pārprofilēt uzņēmuma ražošanu uz citu produkciju,” pauda Talanovs.

Viņa ieskatā, būtu jāraugās uz jaunām nozarēm, piemēram, kuģubūves industriju, jo pašlaik esot skaidrs - celtniecības nozare pasaulē nesāks strauji attīstīties. Viņš norāda uz produkciju ar augstāku pievienoto vērtību.

„Mēs nevēlamies nākt pie valdības ar lūgumu – dodiet mums visu, un mēs tad nopelnīsim. Nē, mēs vēlamies pastāstīt, ko mēs varam izdarīt ar savām zināšanām un prasmēm nākotnē, bet mums vienkārši ir nepieciešams pārdzīvot šo grūto periodu,” sacīja Talanovs.

Pilnu interviju ar Igoru Talanovu var lasīt un noklausīties šeit.

Jau ziņots par “Liepājas metalurga" nonākšanu finanšu grūtībās pirms aptuveni trīs gadiem, kā dēļ uzņēmums kļuva par maksātnespējīgu.

Administratoram izdevās atrast uzņēmumam pircēju - Ukrainas holdinga kompānija "KVV Group" pērn 2.oktobrī parakstīja pirkuma līgumu ar Latvijas valsti par maksātnespējīgā uzņēmuma "Liepājas metalurgs" iegādi, piedāvājot par to maksāt 107 miljonus eiro. Šogad  janvārī “Liepājas metalurga” atslēgas svinīgi nodotas  jaundibinātā uzņēmuma "KVV Liepājas metalurgs" vadībai.

Tomēr jau maijā atklājās, ka no darba "KVV Liepājas metalurgs" atbrīvoti aptuveni 10 -15% darbinieku - metalurgi, kuri nesen tika pieņemti darbā. Kā iemesls šādai rīcībai tiek minēts tas, ka nav piepildījušās uzņēmuma vadības optimistiskās prognozes par metalurģijas tirgu, tiek norādīts arī uz elektrības obligātā iepirkuma komponenti (OIK).

Vēlāk augustā uzņēmumā paziņoja par apņemšanos tuvāko mēnešu laikā pieņemt darbā papildu 200 darbinieku.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti