«Metalurga» pircējs sācis neoficiāli apzināt bijušos metalurgus par darbu uzņēmumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Maksātnespējīgā „Liepājas metalurgs” (LM) pircēja „KVV Group” pārstāvis  jau sācis neoficiāli apzināt bijušos metalurgus, kuri varētu atgriezties uzņēmumā. Šajās dienās Liepājā atrodas uzņēmuma pārstāvis, kurš pēta reālo situāciju "Metalurgā", to Latvijas Radio apstiprināja LM maksātnespējas administrators Haralds Velmers. Pašu metalurgu attieksme pret gaidāmajām pārmaiņām gan ir neviennozīmīga.

Par iespējamo atgriešanos „Liepājas metalurgā” bijušo darbinieku domas atšķiras. Kāds no uzrunātajiem bijušajiem metalurgiem, kas pašlaik jau saņem pensiju, pauž gatavību atgriezties uzņēmumā, ja šodien tiktu piedāvāts darbs. Viņš runājis arī ar citiem bijušajiem kolēģiem - taču ne visi uzreiz gatavojas skriet atpakaļ.

Daļa cilvēku norāda, ka viss būs atkarīgs no tā, cik lielas būs algas. Daudzi bijušie metalurgi ir atraduši darbu citur. Pašlaik oficiāli strādā 421 bijušais darbinieks – šādu skaitli apstiprināja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Liepājas filiālē. Reģistrēti sākotnēji 1335 bezdarbnieki, no tiem joprojām NVA uzskaitē ir 790 cilvēki. Iespējams, daļa no šiem cilvēkiem strādā nelegāli. Joprojām bezdarbnieku statuss ir velmētājiem, metāla griezējiem un citiem speciālistiem. Visvairāk NVA reģistrēti celtņu operatori, tad seko atslēdznieki, elektriķi un citi. To, ka daudzi mēnešiem ilgi gaidīja „Metalurga” atdzimšanu, NVA apstiprina.

Potenciālo darbinieku apzināšana pašlaik notiek neoficiālā līmenī, apstiprināja maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Liepājā atrodas pircēja pārstāvis, kura mērķis ir apzināt reālo situāciju uzņēmumā, tai skaitā, noskaidrot, kāds ir darba spēka nodrošinājums. Jaunais pircējs leģitīmi to varēs darīt tikai pēc pirkuma līguma parakstīšanas.

Pašlaik notiek sagatavošanās process līguma parakstīšanai, arī no kreditoriem tiek gaidīts saskaņojums. Iespējams, šonedēļ gaidāma pircēja tikšanās ar NVA pārstāvjiem. Liepājas filiāles darbinieki sadarbībai esot gatavi.

Haralds Velmers pircēja plānu – atjaunot „Metalurga” darbību jau novembrī – sauc par ambiciozu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti