«Metalurga» pārdošanas plānam līdz šim piekritusi tikai Valsts kase

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Izstrādātajam maksātnespējīgās AS "Liepājas metalurgs" pārdošanas plānam līdz šim no trīs nodrošinātajiem kreditoriem piekritusi tikai valsts, ko Finanšu ministrijas personā pārstāv Valsts kase, biznesa portālam "Nozare.lv" sacījis "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Lai varētu sākt īstenot uzņēmuma pārdošanas plānu, administratoram jāsaņem piekrišana no visiem trīs nodrošinātajiem kreditoriem, kuriem par labu ieķīlātā manta ietilpst "Liepājas metalurga" pamatražotnē un kuru plānots pārdot starptautiskajā piedāvājumā - tie ir Valsts kase, AS "Citadele banka" un AS "SEB banka".

"Kreditoriem pārdošanas plāns saskaņošanai tika izsūtīts 20.janvārī, un ir nepieciešama nodrošināto kreditoru piekrišana, lai varētu uzņēmumu pārdot kopā ar nodrošināto kreditoru mantu. Tāpat piekrišana nepieciešama, lai uzņēmumu pārdotu bez izsoles, kas ir labākais veids, kā atrast piemērotāko investoru," sacīja Velmers.

Viņš norādīja, ka līdz šim ne "Citadele banka", ne "SEB banka" nav informējušas par savu piekrišanu izstrādātajam pārdošanas plānam, bet nav arī to noraidījušas.

Šī vilcināšanās ar atbildi kavē pārdošanas procesa sākšanu. Likums nosaka, ka mēneša laikā no pārdošanas plāna nosūtīšanas kreditoriem administratoram ir jāsāk mantas pārdošana, līdz ar to termiņš ir 20.februāris. Tomēr pamatražotnes pārdošanu nevaru sākt, jo nav saņemta visu trīs nodrošināto kreditoru piekrišana," sacīja Velmers.

Administrators pieļāva, ka katram no kreditoriem ir savi apsvērumi un intereses, kuras kopīgi nesakrīt, taču izteica cerību, ka trīs nodrošinātie kreditori tuvākajā laikā nonāks pie kopsaucēja un sniegs savu piekrišanu.

Kā iepriekš ziņots, 2013.gada 12.novembrī Liepājas tiesa pasludināja "Liepājas metalurga" maksātnespēju, kā rezultātā uzņēmums pilnībā pārgāja Velmera pārraudzībā. Tika sākta darbinieku masveida atlaišana, un kopumā darbu zaudēja vairāk nekā 1500 cilvēku.

Pēdējo divu mēnešu laikā ir veikta uzņēmuma inventarizācija un novērtējums. Uz tā pamata ir sagatavots uzņēmuma pārdošanas plāns, kas atspoguļo "Liepājas metalurga" aktīvu pārdošanas kārtību un kritērijus. Tas ir nosūtīts nodrošinātajiem kreditoriem saskaņošanai.

Nonākot finanšu grūtībās, "Liepājas metalurgs" jau pērn pavasarī pārtrauca ražošanu. Valsts kase jūlijā no valsts budžeta līdzekļiem samaksāja "Liepājas metalurga" vietā visu rūpnīcas parādu Itālijas bankai "UniCredit" - 67 465 056 eiro. Pirms tam aprīlī Valsts kase Itālijas bankai veica rūpnīcai valsts galvotā kredīta pamatsummas daļas maksājumu 6 128 456 eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti