«Metalurgā» grib investēt Krievijas uzņēmums «Afina Pallada»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Krievijas uzņēmums "Afina Pallada" gribot investēt uz bankrota sliekšņa esošajā uzņēmumā "Liepājas metalurgs", trešdien raksta laikraksts "Dienas Bizness". "Afina Pallada" sākotnēji tajā varētu ieguldīt 30–50 miljonus ASV dolāru jeb summu līdz 27 miljoniem latu.

Uzņēmumam gan esot nosacījumi, tostarp, ka jāpanāk labprātīga akcionāru atkāpšanās no akciju īpašuma turēšanas.

“Liepājas metalurga” lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins šodien norādīja, ka apspriest kāda investoru nosacījumus nopietni varēšot tikai pēc tam, kad attiecīgā kompānija atvērs kontu Latvijas bankā un ieskaitīs tajā investējamo summu kā pierādījumu nopietnai interesei.

Turklāt "Afina Pallada" neesot vienīgais iespējamais investors un joprojām aktuāla esot arī Krievijas uzņēmuma “Doļpolimetal” interese, kas sarunas it kā pametusi. "Ir taisnība, ka „Doļpolimetal” uzrakstīja vēstuli „Prudentia”, ka pamet sarunas. Taču patiesībā darbs turpinās. Man pat ir zināms, ka uzņēmums ir dabūjis kredītu investīcijām „Metalurgā” vienā no savām bankām,” norāda Zaharjins.

Arī „Afina Pallada” akcionārs pauž, ka tas ir nopietns uzņēmums: „Esmu ticies ar šiem cilvēkiem. Tā ir nopietna kompānija, kuras īpašumā ir 25 uzņēmumi. Taču sarunas turpināšu, ja būs kontā nauda.”

Investora piesaiste ir cieši saistīta ar “Liepājas metalurga” tiesiskās aizsardzības plānu, kas paredz uzņēmuma darbības atjaunošanu. Taču pagaidām notikumu attīstību grūti paredzēt, jo saduras daudzas intereses: gan “Liepājas metalurga” akcionāru, gan viņu un kreditoru vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti