«Metalurga» aktīvi nodoti KVV; kreditori tuvākajās dienās saņems pirmos maksājumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Maksātnespējīgā Liepājas metālapstrādes uzņēmuma "Liepājas metalurgs" aktīvi ir nodoti Ukrainas kompānijai "KVV Liepājas metalurgs" (KVV), aģentūrai BNS pastāstīja "Liepājas metalurga" maksātnespējas administrators Haralds Velmers.

Viņš atzīmēja, ka jau šobrīd KVV var brīvi rīkoties ar attiecīgajiem aktīviem. Tāpat KVV pārņemis "Liepājas metalurga" darbiniekus, kuri bija saglabājuši darbu uzņēmumā pēc kompānijas maksātnespējas pasludināšanas.

Velmers pastāstīja, ka no KVV saņēmis pirmo maksājumu, neskaitot drošības naudu, kas miljona eiro apmērā bija pārskaitīta jau iepriekš. "Liepājas metalurgam" kopumā ir pārskaitīti 21,5 miljoni eiro, kurus administrators tuvākajās dienās pārskaitīs kreditoriem.

Tāpat viņš piebilda, ka plašāku informāciju par "Liepājas metalurga" aktīvu nodošanu KVV paredzēts sniegt preses konferencē Liepājā nākamnedēļ.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka pērn 2.oktobrī tika parakstīts līgums par "Liepājas metalurga" pamatražotnes pārdošanu Ukrainas kompānijai "KVV Group". Ukrainas uzņēmums par "Liepājas metalurga" pamatražotni maksās 107 miljonus eiro vairākos maksājumos 10 gadu laikā.

Tāpat ziņots, ka "KVV Liepājas metalurgs" ražošanu iepriekš bija plānojis sākt vēl līdz pagājušā gada beigām, taču tas aizkavējies. Uzņēmums ražošanu cer sākt līdz janvāra beigām.

"Liepājas metalurgu" par maksātnespējīgu atzina 2013.gada 12.novembrī pēc neveiksmīgiem investoru meklējumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti