Panorāma

Panorāmai 60: tehnoloģijas, ātrums un ziņu lasītāji

Panorāma

"Reaton" pieķerts nelegālā ārvalstnieku nodarbināšanā

"Liepājas metalurga" administratoram anulē sertifikātu

«Metalurga» administrators tiesāsies par nenokārtoto kvalifikācijas eksāmenu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Līdzšinējais “Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators Guntars Koris, kurš nav nokārtojis pārkvalifikācijas eksāmenu un tādēļ viņa maksātnespējas administratora sertifikāts ir anulēts, par eksāmena rezultātiem vērsies tiesā.

Koris saistībā ar eksāmena rezultātiem vērsies tiesā.

“Mans personiskais viedoklis ir, ka es esmu atbildējis pareizi, jo pēc eksāmena es arī pārrunāju ar kolēģiem, viņi tieši tāpat ir atbildējuši, ar tādiem pašiem normatīviem aktiem,” LTV sacīja Koris.

“Šajā darbā es esmu 14 gadus, vairāk nekā 70 juridiskās un vairāk nekā 40 fiziskās personas ir bijušas sadarbības laikā, un ne reizi nav bijis no Maksātnespējas administrācijas vai no kreditoriem kādas sūdzības,” sacīja Koris.

Maksātnespējas administrācijā uz konkrētām Kora kļūdām nenorādīja, bet uzsvēra – eksaminācijas komisija, vērtējot darbus, nezina, kurš ir to autors.

Kora pārsūdzību Liepājas tiesa skatīs sestajā aprīlī, kad, ļoti iespējams, “Liepājas metalurgam” būs jau jauns maksātnespējas administrators.  

Maksātnespējas administrācija jau nosūtījusi tiesai pieteikumus par viņa atcelšanu no administrējamajiem procesiem un tagad tiesai divu nedēļu laikā jāpieņem lēmums.

Maksātnespējas administrācijas Pirmā uzraudzības departamenta direktore Agnese Gabuža atzina, ka principā tiesa nevar neatcelt viņu no procesiem, jo viņš ir zaudējis sertifikātu.   

Jaunais “Liepājas metalurga” maksātnespējas administrators varētu tikt izraudzīts līdz marta beigām. Līdz tam procesu, kurā šobrīd ir sešas aktīvas izsoles, turpinās uzraudzīt Koris. 

Kopš nozares reformas obligāto kvalifikācijas eksāmenu jau kārtojuši vairāk nekā 130 administratori, izkrituši - 20.  Sertifikātu viņi var atgūt, bet tad jāgaida reizi divos gados rīkotais eksāmens, kurā pārbauda jaunos maksātnespējas administratorus.

Nākamā iespēja no jauna kļūt par maksātnespējas administratoru būs jau aprīlī, tiesa, pieteikšanās uz šo eksāmenu jau ir noslēgusies, kas nozīmē, ka ja vien pārsūdzība tiesā nebūs veiksmīga, Koris atgriezties profesijā varēs tikai pēc diviem gadiem.

KONTEKSTS:

Maksātnespējas administrators Guntars Koris marta sākumā zaudējis maksātnespējas procesa administratora sertifikātu, jo  nav nokārtojis pārkvalifikācijas eksāmenu. Nozares reformas ietvaros pārkvalifikācijas eksāmens jākārto visiem administratoriem, turklāt to var darīt tikai vienu reizi. Šogad pirmo kvalifikācijas eksāmenu nokārtojuši 27 maksātnespējas administratori, bet četri šajā pārbaudē izkrituši.  

Tikmēr maksātnespējīgā un pēdējos gadus dīkā stāvošā uzņēmuma “KVV Liepājas metalurgs” maksātnespējas procesā jau sākta uzņēmuma mantas izsole. Tās laikā – līdz 28. martam –  mēģinās pārdot sešus īpašumus, to skaitā arī rūpnīcas velmētavas iekārtas un visu elektrotēraudkausēšanas cehu.   

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti