Ārpus Rīgas

''Rīgas un Apriņķa Avīzes'' galvenā redaktore Ieva Karlsberga par militārajām mācībām

Ārpus Rīgas

''Zemgales Ziņu'' galvenā redaktore Agnese Leiburga par pirmo Jelgavas domes sēdi

Metālapstrāde Daugavpilī uzņem apgriezienus - „East Metal” atver jaunu cehu

Metālapstrāde Daugavpilī uzņem apgriezienus - «East Metal» atver jaunu cehu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Metālapstrāde ir viena no jomām, kas Daugavpilī attīstās, atver jaunus cehus un nodarbina arvien vairāk strādājošo. Viens no šādiem uzņēmumiem ir „East Metal” , kas nupat Daugavpilī ir atvēris jaunu, jau sesto cehu.

Uzņēmums nodarbojas ar detaļu izgatavošanu vēja ģeneratoriem, un praktiski visa saražotā produkcija nonāk eksportā. Turklāt metālapstrādes uzņēmums pierāda, ka šī nozare var strādāt „zaļi” jeb videi draudzīgi, jo šogad tas iekļauts pilsētas videi visdraudzīgāko uzņēmumu sarakstā.

„Zaļi” darboties ir ne vien uzņēmumam ekonomiski, bet tas paver arī plašākās eksporta un sadarbības iespējas ar potenciālajiem partneriem, uzsver uzņēmuma vadītāji.  

„East Metal” ir viens no lielākajiem metālapstrādes uzņēmumiem Daugavpilī, tajā nodarbināti aptuveni 300 strādājošo, viss saražotais - eksportējama prece, saka uzņēmuma vadītājs Edgars Elsiņš.

Uzņēmums veido torņu un vēja ģeneratoru komponentes, lielākoties pasūtītājiem Dānijā, bet arī citās valstīs.

Nupat uzņēmums atvēris kārtējo cehu, jau sesto, notiek uzņēmuma darbības paplašināšana, stāsta Edgars Elsiņš. Jaunajā cehā var nodarbināt astoņus cilvēkus, kas it kā nav daudz, bet tālāk tas dod darbu metinātājiem, un jau ir runa par 50 papildu darbavietām, saka Elsiņš. Ar jauno iekārtu uzņēmums smalki apstrādā detaļas, kuru svars ir līdz 100 tonnām, garums līdz 14 metriem un augstums līdz 6 metriem. Tā ir uzņēmuma izaugsme, kas nodarbina daudzus pilsētniekus, ceha atklāšanā uzsver Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks  Pēteris Dzalbe.

Cilvēki var strādāt mājās, Daugavpilī, viņiem nav jābrauc projām, un viņi var pelnīt tādu algu, kādu maksā Eiropā, norāda Dzalbe.

 Neraugoties uz uzņēmuma darbības specifiku -  metālapstrādi, SIA „East Metal” sevi Daugavpilī pieteicis arī kā viens no videi draudzīgākajiem uzņēmumiem, saka uzņēmuma pārstāve Jūlija  Sokolova.

Uzņēmums strādā atbilstoši videi draudzīgiem standartiem un ievieš energoefektivitātes programmu, plānots samazināt ūdens, elektroenerģijas un siltumenerģijas patēriņu, uzņēmums arī šķiro atkritumus, stāsta Sokolova.  

Darboties zaļi ir tikai pašsaprotami, jo tā ir uzņēmuma politika un attieksme pret dabu, un ne tikai. Kā stāsta uzņēmuma  direktors Edgars Elsiņš, pirmkārt, tā ir ekonomija un šādu darbību  novērtē arī uzņēmuma partneri.

Vīzija tikai “peļņa – nauda” neietu kopā ar mūsu mērķiem, saka Elsiņš, norādot, ka uzņēmums vēlas, lai tajā strādājošie un apkārtējie justos, “ja mēs par to rūpējamies, mēs domājam par ilgtspējīgu uzņēmumu”.

Turklāt uzņēmuma augsta līmeņa partneriem ir svarīga ne tikai preču cena, bet arī drošība un tas, ka uzņēmums ir videi draudzīgs, atzīst Elsiņš.

Šis metālapstrādes uzņēmums Daugavpilī plāno attīstīties, un jaunais cehs, tāpat kā videi draudzīga saimniekošana, ir tikai uzņēmuma virzība uz šo mērķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti