Dienas ziņas

"Saskaņa" pulcējas kongresā

Dienas ziņas

Daugavpils universitātes bioloģijas izglītībai - 60

Mērsraga ostā kravu pieaugums

Mērsraga ostai šogad lielākais kravu pieaugums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas reģionos attīstās mazās ostas. 20 pastāvēšanas laikā Mērsraga ostai šogad ir lielākais ostas kravu pieaugums. Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tas ir vairāk par 27.8%, kas ir labākais rādītājs starp visām Latvijas ostām. Aktīvi tiek domāts par ostas attīstību.

Mērsraga ostā stāv kārtējais kuģis. Kravas automašīnas viena pēc otras dodas pie kuģa uz pārkraušanu. Mērsraga ostā šogad novērojama īpaši liela rosība - gada laikā piesaistīti divi jaunu kravu veidi. Novembrī tika veiksmīgi apkalpots pirmais kuģis ar tehnisko sāli un ir noslēgts līgums par mazgātās smilts pārkraušanu.

"Mums bija arī labvēlīgi laikapstākļi, jo šogad nebija ziemas. Protams, Eiropas tirgi ir ļoti labvēlīgi, tāpēc tas viss kopumā ir devis tādu rezultātu," stāsta Mērsraga ostas pārvaldnieks Jānis Budreika.

Ostā strādā arī ar importa kravām, importējot baļķus no Igaunijas un Norvēģijas un granulēto asfaltu no Holandes. Turklāt kūdra tiek eksportēta uz Eiropas Savienību, celulozes šķelda un papīrmalka - uz Somiju. Gada laikā daudz paveikts arī infrastruktūras uzlabošanā - teritorijā ir izbūvētas trīs jaunas noliktavas, kurās tiek uzglabātas granulas.

"Mēs varam uzglabāt šeit daudz vairāk granulu. Kas attiecas uz kuģa kraušanu, sakraujam šeit visu kuģim nepieciešamo apjomu. Tad mums nav jāpieved no malas, kā mēs to darījām līdz šim. Ja arī bija slikts laiks, tad mēs nevarējām kraut kuģi un gāzt ārā, tad mums bija tādas problēmas," skaidro Mērsraga ostas strādnieks Valters Muižnieks.

Lai osta spētu piesaistīt jaunas kravas un kuģošana būtu drošāka, nākamajā gadā tiks domāts par ostas attīstību, jaunu investoru piesaisti un kuģošanas drošības uzlabošanu.

"Tuvākais ko mēs esam iecerējuši - navigācijas zīmes, kuras mums ir pa šiem gadiem novecojušas, bojas, mola zīmes, gaismas. Sekot līdzi tam, lai būtu dziļums, lai kuģi varētu nākt un iet," norāda Mērsraga ostas kapteinis Aivars Ušackis.

Mērsraga ostas pārvalde lepojas, ka 11 mēnešu laikā ostā apkalpoti 114 komerckuģi un cer, ka arī nākamais gads būs tikpat ražīgs kā šis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti