Rīta Panorāma

Arī Igaunijā diskutē par padomju pieminekļu demontāžu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Intervija ar Rīgas domes priekšsēdētāju Mārtiņu Staķi

Mērs: «Rīgas siltums» nodrošinājies ar gāzi vismaz līdz februāra beigām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Rīgas pašvaldībai daļēji piederošā AS "Rīgas siltums" ir nodrošinājusies ar rīdzinieku mājokļu apkurei nepieciešamo gāzi vismaz līdz februāra beigām. To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāmā" sacīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.

"Rīgas siltuma" taktika esot dabasgāzi iepirkt vairākos nelielāka apjoma iepirkumos, ko politiķis uzskata par pareizu. Šādā veidā uzņēmums esot nodrošinājies ar gāzi līdz februāra beigām, bet atlicis to iepirkt laika posmam no marta.

"Man personīgi nav bažu, ka mums neizdosies to izdarīt. Arī šis apjoms, ko mēs no "Latvenergo" lielā iepirkuma gribējām iepirkt, bija salīdzinoši neliels. Tā kā iedzīvotājiem gāzes pietiks," pārliecināts mērs.

Politiķis vienlaikus atzina, ka "Rīgas siltums" pats siltumu galvaspilsētā nodrošina tikai Daugavas kreisajā krastā – Pārdaugavā, bet labajā krastā to nodrošina "Latvenergo", kura vārdā viņš nevarot runāt, taču paļaujoties uz Ekonomikas ministrijas paziņojumiem, ka gāzes pietiks. "Mums nav pamata šobrīd neticēt tam, ka gāze tiks nodrošināta," norādīja Rīgas mērs.

Viņš sacīja, ka šajā gadā rūpīgāk tiks vērtēts, kad daudzdzīvokļu mājai ar centralizēto apkuri rudenī jāsāk piegādāt siltumu. "Ja līdz šim bijusi situācija, ka, piemēram, pietika vienam dzīvoklim pateikt: "Es gribu, lai apkuri pieslēdz jau tagad", tad šobrīd mēs rūpīgi skatīsimies, lai patiešām par to būtu pārliecināta visa māja, 51%.

Ja kāds dzīvoklis būs salīgāks, tas nenozīmē, ka apkure uzreiz jāpieslēdz visai mājai. Tas nozīmē, ka apkuri varēs pieslēgt vēlāk, nekā to esam darījuši citus gadus," teica Staķis.

KONTEKSTS:

Latvijas Radio, atsaucoties uz tā rīcībā nonākušu saraksti starp abiem uzņēmumiem, iepriekš vēstīja, ka "Latvenergo" patlaban ir grūtības nodrošināt dabasgāzes piegādi "Rīgas siltuma" vajadzībām, tomēr "Latvenergo" turpina darbu, lai iegādātos šo dabasgāzi, turklāt arī "Rīgas siltums" pats regulāri sludina iepirkumu konkursus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti