«Meridian Trade Bank» saņem brīdinājumu par lielo riska darījumu limitu pārkāpumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome piemērojusi AS "Meridian Trade Bank" soda sankciju – brīdinājumu par to, ka banka nav nodrošinājusi lielo riska darījumu ierobežojumu, tas ir, 25% no bankas atbilstošā kapitāla, informēja FKTK.

Līdz ar to nav nodrošināta Eiropas Parlamenta un Padomes regula par prudenciālajām prasībām attiecībā uz kredītiestādēm un ieguldījumu brokeru sabiedrībām.

Regula nosaka kredītiestādes lielo riska darījumu limitus, kas tai jāievēro savā darbībā. Proti, iestāde neiesaistās riska darījumā ar klientu vai ar savstarpēji saistītu klientu grupu, ja šāda darījuma vērtība pēc tam, kad ņemta vērā kredītriska mazināšanas ietekme, pārsniedz 25% no tās atbilstošā kapitāla.

Ja klients ir iestāde vai savstarpēji saistītu klientu grupā ir viena vai vairākas iestādes, šī vērtība nedrīkst pārsniegt 25% no iestādes atbilstošā kapitāla vai 150 miljonus eiro atkarībā no tā, kura summa ir lielāka, ar nosacījumu, ka riska darījumu vērtību summa pēc tam, kad ņemta vērā kredītriska mazināšanas ietekme, ar visiem saistītajiem klientiem, kas nav iestādes, nepārsniedz 25% no iestādes atbilstošā kapitāla.

FKTK nodrošinās uzraudzības pasākumus, lai konstatētu, vai AS "Meridian Trade Bank" īsteno plānotos pasākumus pārkāpuma novēršanai un nepieļauj turpmākus minētās regulas pārkāpumus saistībā ar lielo riska darījumu ierobežojumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti