«Meridian Trade Bank» piemēro 889 000 eiro sodu par nepietiekamu kredītrisku kontroli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome ir noteikusi AS "Meridian Trade Bank" soda naudu 889 651 eiro apmērā par nepienācīgu iekšējās kontroles sistēmas darbību kredītriska pārvaldīšanas jomā, informēja komisija.

Lemjot par soda naudas apmēru, FKTK ņēma vērā, ka banka jau ir uzsākusi darbības, lai uzlabotu iekšējās kontroles sistēmas efektivitāti, kā arī banka iepriekš nav sodīta par iekšējās kontroles sistēmas nepilnībām.

AS "Meridian Trade Bank" piemērotā soda nauda viena mēneša laikā ir jāiemaksā valsts budžetā.

Papildus soda naudai FKTK padome ir noteikusi bankai tiesiskos pienākumus, lai banka turpmāk nepieļautu līdzīga rakstura pārkāpumus un novērstu konstatētos pārkāpumus iekšējās kontroles sistēmā kredītriska pārvaldības jomā.

Saskaņā ar FKTK lēmumu AS "Meridian Trade Bank" noteiktā termiņā ir jāiesniedz FKTK bankas pasākumu plāns konstatēto pārkāpumu un trūkumu novēršanai un noteiktā termiņā jāveic plānā paredzētie pasākumi.

Komisijas pārstāve Agnese Līcīte Latvijas Radio pauda, ka šajā gadījumā gan nevar teikt, ka tas ir attiecināms tieši uz vieglprātīgu kreditēšanu, bet tā ir iekšējā kontroles sistēma, ko banka nav diezgan ilgu laiku nodrošinājusi un nav ievērojusi pati savus iekšējos normatīvos aktus.

Šajā gadījumā tas nav saistīts ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas neievērošanu, bet runa ir tieši par kredītu pārvaldīšanu, sacīja Līcīte.   

AS

Komisijas pārstāve Agnese Līcīte: Par sodu "Meridian Trade Bank"
00:00 / 01:04
Lejuplādēt
informēja, ka saistībā FKTK konstatētajiem trūkumiem bankas iekšējās kontroles sistēmā – kreditēšanas riska pārvaldības jomā – banka ir uzsākusi un turpina visas nepieciešamās darbības, lai tuvākajā laikā novērstu konstatētos trūkumus.

Banka, respektējot FKTK pieņemto lēmumu, izpildīs FKTK norādījumus, lai pilnveidotu iekšējas kontroles sistēmu.

Banka paziņojumā medijiem norādīja, ka FKTK piemērotā soda nauda neietekmē bankas ikdienas darbību un klientu apkalpošanu. Banka pilda savas saistības pret klientiem un nodrošina pakalpojumu sniegšanu parastajā kārtībā.

"Meridian Trade Bank" ir 12. lielākā banka Latvijā.  Pirmo pusgadu šī banka strādājusi ar 782 000 eiro peļņu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti