Rīta Panorāma

Pirmās palīdzības ABC. Atdzīvināšana – pieaugušie

Rīta Panorāma

Intervija ar NBS komandieri, ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu

Intervija ar LDDK ģenerāldirektori Līgu Meņģelsoni par minimālās algas celšanu

Meņģelsone: Ģenerālvienošanās būtu efektīvs ierocis cīņā ar ēnu ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

 

Cīņā ar ēnu ekonomiku efektīvs ierocis būtu ģenerālvienošanās starp nozarēm un valsti par minimālās algas apmēru, intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” pirmdien, 10.jūlijā, sacīja Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadītāja Līga Meņģelsone.

Viņa paskaidroja, ka tieši šāda ģenerālvienošanās būtu panaceja pret ēnu ekonomiku, nevis minimālās algas kāpums. Tas nenovērsīs pārāk lielo administratīvo slogu un svārstīgo nodokļu politiku, kas, viņasprāt, ir galvenie cēloņi ēnu ekonomikas pastāvēšanā.

Meņģelsone pauda, ka Latvijas būtu daudzas nozares, kas salīdzinoši īsā laikā, būtu gatavas parakstīt ģenerālvienošanos par minimālo algu.

Kā ziņots, premjers Māris Kučinskis (Zaļo un Zemnieku savienība) informēja, ka valdība ar sociālajiem partneriem apspriedīs iespēju minimālo algu paaugstināt pakāpeniski - 2018.gadā to noteikt 410 eiro un 2019.gadā 430 eiro apmērā. Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (Zaļo un zemnieku savienība) 4.jūlijā norādīja, ka minimālā alga ar nākamo gadu tiks pacelta līdz 430 eiro un tāda tiks saglabāta trīs gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti