Mēneša laikā rūpniecības produkcijas apjoms sarucis par 1,4%, gada laikā pieaudzis par 6,4%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Salīdzinājumā ar jūliju, augustā rūpniecības produkcijas apjoms pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem samazinājās par 1,4%, vēsta Centrālā statistikas pārvalde.

Produkcijas apmērs samazinājies galvenokārt krituma dēļ apstrādes rūpniecībā, kur tas sarucis par 3%. Tiesa, ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē pieaugums bijis par 7,1%, savukārt elektroenerģijas un gāzes apgādē par 7,3%.

Savukārt, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, rūpniecības produkcijas apjoms ir pieaudzis par 6,4%.

Tajā skaitā ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē rūpniecības apjoms ir palielinājies par 14,1%, apstrādes rūpniecībā par 4,8% un elektroenerģijas un gāzes apgādē par 12,4%, norāda birojs.

Vislielākais produkcijas pieaugums augustā, salīdzinot ar pagājušā gada atbilstošo periodu, bija metālu ražošanas nozarē. Produkcijas apjoma kāpums bija arī iekārtu, mehānismu un darba mašīnu ražošanas nozarē par 23,3%, mēbeļu ražošanas nozarē - par 19,5% un datoru, elektronisko un optisko iekārtu ražošanas nozarē - par 14,9%. Ražošana pieauga arī pēc īpatsvara lielākajā nozarē - koksnes un koka izstrādājumu ražošanā - par 4,2%.

Savukārt produkcijas apjoma kritums bija pēc īpatsvara lielajās apstrādes rūpniecības nozarēs: pārtikas produktu ražošanas nozarē - par 5,4% (lielākais produkcijas apjoma samazinājums bija zivju pārstrādē) un gatavo metālizstrādājumu ražošanas nozarē, izņemot mašīnas un iekārtas - par 12,3%. Ražošana samazinājās arī apģērbu ražošanas nozarē par 22,3% un nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošanas nozarē par 8,2%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti