Meksikā noraidīta elektrības tirgus reforma, kas darīja bažīgu Kanādu un ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Meksikas likumdevēji pēc garas sesijas Kongresa apakšpalātā svētdien noraidījuši grozījumus konstitūcijā, ar kuriem bija paredzēts īstenot elektrības reformu.

Pēc Meksikas prezidenta Andresa Manuela Lopesa Obradora domām, iepriekšējo valdību piekoptā politika devusi priekšroku privātiem uzņēmumiem, bet reformas rezultātā valstij piederošajai Federālajai elektroenerģijas komisijai piederētu vismaz 54% elektroenerģijas tirgus.

Analītiķi norādīja, ka balsojums ir liela sakāve prezidentam, jo šie grozījumi bija viena no enerģētikas nacionalizācijas projekta centrālajām asīm.

Reformai bija gana daudz pretinieku, tostarp ASV un Kanāda. Tās brīdināja Meksiku, ka tā draud pārkāpt savas tirdzniecības saistības, dodot priekšroku valsts pārvaldītām struktūrām, kuras ir ļoti atkarīgas no fosilā kurināmā.

Savienotās Valstis uzsvēra, ka reformas var izraisīt "bezgalīgu tiesvedību". ASV tirdzniecības pārstāve Ketrīna Tai paziņojusi, ka Meksikas enerģētikas politika kaitē videi, ASV biznesa un investoru interesēm vairākās nozarēs un kavē kopīgus centienus mazināt klimata pārmaiņas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti