Meklēs jaunu veidu, kā kompensēt zaudējumus par abonētās preses piegādi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Valdība sēdē otrdien, 19. septembrī, uzdevusi Kultūras ministrijai izvērtēt iespēju abonētās preses piegādes pakalpojuma nodrošināšanu iekļaut drukātās preses atbalsta pasākumos.

Jau gadiem ilgi abonētās preses piegāžu nodrošināšana rada ievērojamus zaudējumus „Latvijas pastam”.

Saskaņā ar datiem, kas apkopti Satiksmes ministrijas informatīvajā ziņojumā, pēdējos piecus gadus zaudējumi par preses piegāžu pakalpojumiem ik gadu pārsniedz četrus miljonus eiro. Šie zaudējumi rodas tādēļ, ka preses izdevēju maksājumi par abonētās preses piegādi nesedz ne pusi no izmaksām par preses izdevumu šķirošanu un to piegādi adresātiem.

Pašlaik atbilstoši Pasta likumam zaudējumi par šī tā dēvētā universālā pakalpojuma sniegšanu tiek segti no valsts budžeta, bet, sākot ar 2020. gada 1. janvāri šo sistēmu plānots mainīt. Tādēļ valdība otrdien uzdevusi Kultūras ministrijai izvērtēt iespēju abonētās preses piegādes pakalpojuma nodrošināšanu iekļaut drukātās preses atbalsta pasākumos.

Izdevēju asociācija: Jāmeklē cits risinājums, kā kompensēt zaudējumus
00:00 / 00:21
Lejuplādēt
Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis spriež: "Jebkurā gadījumā kāda nauda, kas būs atbalsts medijiem, ies kaut kur. Ja dosim naudu medijam priekš drukāšanas, tad tā ies uz tipogrāfiju, Ja dodam naudu medijam priekš satura, tad tas aiziet pie žurnālistiem. Jautājums ir tajā šobrīd, kas ir tas atbalsts, kas ir nepieciešams. Tas nav ne tuvu labākais risinājums, bet mums ir svarīgs jebkurš risinājums."

Līcis piebilda: tā kā normas par universālā pakalpojuma sniegšanu no 2020.gada zaudēs spēku un vairs netiks segti zaudējumi par šī pakalpojuma sniegšanu, tad "ir jāmeklē jebkāds cits risinājums".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti