Meklējot Būvniecības kontroles biroja direktoru, cer uz nozares speciālistu atsaucību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ekonomikas ministrija tuvāko dienu laikā plāno izsludināt konkursu uz Būvniecības valsts kontroles biroja direktora amatu, Latvijas Televīzijas raidījumā „Sastrēgumstunda” pavēstīja ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS). Viņa cer, ka šo amatu pieteiksies būvniecības speciālisti.

Patlaban jaunizveidotajā birojā strādā seši-septiņi administratīvie darbinieki, bet tuvāko dienu laikā paredzēts izsludināt konkursu uz iestādes vadītāja amatu, un ministre cer uz būvniecības speciālistu atsaucību.

Reizniece-Ozola vēlas, lai šī iestāde, kas strādā kopš 1.oktobra, nekļūst par kārtējo ķeksīti, bet lai tajā strādā šīs nozares eksperti. 

Kā vēstīts, Zolitūdes traģēdijas iespaidā atbildīgās institūcijas par vienu no neatliekamākajiem uzdevumiem sev izvirzīja būvniecības nozares likumdošanas sakārtošanu. Kopš šā gada oktobra jau mēnesi ir spēkā jauns būvniecības regulējums.

No 1.oktobra darbu ir sācis arī Valsts būvniecības kontroles birojs, kas gan savas funkcijas sāks veikt pakāpeniski. Jaundibinātajam kontroles birojam joprojām nav atrasts vadītājs.

Tieši ar šī biroja darbu par nozari atbildīgās institūcijas un eksperti cer, ka tiks stiprināta neatkarīga būvniecības uzraudzība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti