Mediju eksperte: TV5 slēgšana vairos «Pirmā Baltijas kanāla» popularitāti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

TV5 likvidēšana ne vien samazinās satura krievu valodā daudzveidību, bet arī vairos „Pirmā Baltijas kanāla” popularitāti un vairākus žurnālistus atstās bez darba, norāda mediju eksperte Anda Rožukalne.

TV5 vairākus gadus arvien samazināja savu oriģinālsaturu, un Latvijā radīta satura krievu valodā kļūst mazāk. Tātad līdz ar TV5 likvidēšanu krievu valodā runājošajiem būs mazāka saturiskā daudzveidība.

“Šobrīd oriģināls saturs ir desmit minūtes vakarā un vēlu vakarā 20 minūtes ziņas. Tātad kopā pusstunda ziņu un gandrīz pusstunda raidījumam „Криминал+”. Protams, ka oriģinālsaturs ir diezgan dārgs. Protams, samazināsies arī žurnālistu darba tirgus tieši krievu valodā,” norāda Rožukalne.

Eksperte arī lēš, ka pieaugs “Pirmā Baltijas kanāla” popularitāte: “Nav ko brīnīties, ka kāds cits medijs te grib ienākt no Krievijas vai kādas citas valsts un nevar atrast augsta līmeņa profesionāļus. Protams, „PBK” raidījumam „Latvijas laiks” kļūs daudz vairāk [skatītāju], vēl pieaugs skatītāju skaits.”

Jau ziņots, ka marta beigās iecerēts likvidēt televīzijas kanālu TV5. Televīzijas kanāls līdz šim bija viens no nedaudzajiem televīzijas kanāliem Latvijā, kas veidojis oriģinālsaturu krievu valodā.

Lēmums par kanāla likvidāciju pieņemts finansiālu apsvērumu dēļ, atzinuši „MTG TV Latvia” pārstāvji. Jau vairākus gadus tas strādājis ar zaudējumiem.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti