Mazumtirdzniecības gada pieaugums septembrī – 4,9%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada septembrī, salīdzinot ar 2016.gada septembri, pieauga par 4,9%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 5,7%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 7,4%, bet autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 1,7%.

Lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 24,5%), metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā (par 12%), kā arī kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 7%). Savukārt apgrozījuma kritums bija farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 2,7%), kā arī kosmētikas un tualetes priekšmetu mazumtirdzniecībā (par 2,1%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 7,1%.

Savukārt šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums samazinājās par 0,6%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums saruka par 1,1%, autodegvielas mazumtirdzniecība – par 1,6%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 1,1%.

Apgrozījums krities kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 8,3%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 6,9%), kā arī apģērbu un apavu mazumtirdzniecībā (par 1,7%).

Savukārt apgrozījums pieaudzis mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 1,8%), mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika (par 1,5%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 0,1% katrā nozarē).

2017.gada septembrī salīdzinājumā ar augustu mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 7%. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti