Mazumtirdzniecības gada izaugsme augustā – 3,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada augustā, salīdzinot ar 2018. gada augustu, pieauga par 3,1%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,7%, nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, par 5,5%, autodegvielas – palielinājās par 2%.

Salīdzinot ar 2018. gada augustu, vislielākais apgrozījuma kāpums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 32,2%), un mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 23%).

Lielākais apgrozījuma kritums bija mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 1,9%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga 5%.

Savukārt šā gada augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 0,2%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 0,5%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 0,9%, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 0,4%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vislielākais apgrozījuma pieaugums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 11,5%),

savukārt apgrozījuma kritums – kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 4,1%).

2019. gada augustā salīdzinājumā ar jūliju mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 0,5%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti