Mazumtirdzniecības apgrozījums septembrī – par 0,4% mazāks nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šā gada septembrī, salīdzinot ar 2018. gada septembri, samazinājās par 0,4 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,8%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 1,4%, autodegvielas – samazinājās par 0,2%.

Salīdzinot ar 2018. gada septembri, vislielākais apgrozījuma kāpums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 14,3%), pa pastu vai interneta veikalos (par 11,9%) un apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 9,6%). Lielākais apgrozījuma kritums bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 9,6%) un nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 4,8%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga 2,6%.

Šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās samazinājās par 1%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 0,7%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 0,9%, autodegvielas mazumtirdzniecība samazinājās par 2%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vislielākais apgrozījuma pieaugums bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 6,4%), kā arī kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 4,8%). Lielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 4,3%), stendos un tirgos (par 3,3%).

2019. gada septembrī salīdzinājumā ar augustu mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājās par 9%. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti