Mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 5,3%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Salīdzinot ar pagājušā gada augustu, šogad augustā mazumtirdzniecības apgrozījums ir pieaudzis par 5,3%, vēsta Centrālā statistikas pārvalde.

Aplēsts, ka pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 7,7%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 4,1%.

Lielākais apgrozījuma kāpums - par 18,9% - bija nepārtikas preču grupā bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā par 18,8%, metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā par 16,2%, apģērbu un apavu mazumtirdzniecībā par 3,3%.

Savukārt apgrozījuma kritums bija farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā par 2,9%, kā arī autodegvielas mazumtirdzniecībā par 2,1%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 8,5%.

Savukārt, salīdzinot šī gada augustu un šī gada jūliju, salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums palielinājās par 0,6%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2%, bet nepārtikas preču pārdošanas apjoms samazinājās par 0,3%.

Apgrozījums pieaudzis kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā par 10,9%, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā par 5,7%, farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā par 4,3%, mazumtirdzniecībā stendos un tirgos par 2,3%, kā arī metālizstrādājumu, krāsu un stikla mazumtirdzniecībā par 1,2%.

Savukārt apgrozījums krities autodegvielas mazumtirdzniecībā par 2,9%, kā arī apģērbu un apavu mazumtirdzniecībā par 0,8%.

2017. gada augustā salīdzinājumā ar jūliju mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, palielinājās par 3%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti