Mazumtirdzniecības apgrozījums gadā pieaudzis par 0,2%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Salīdzinot mazumtirdzniecības apgrozījumu pagājušā un šī gada oktobrī, tas ir pieaudzis par 0,2%, vēsta Centrālās Statistikas birojs.

Pārtikas preču grupā apgrozījums ir samazinājies par 2,7%, bet nepārtikas preču grupā pieauga par 2%.

Lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā, mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos, kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā, farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā, mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā.

Savukārt mazumtirdzniecības apgrozījuma kritums bija autodegvielas mazumtirdzniecībā, mazumtirdzniecībā nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā ir nepārtika, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, samazinājās par 0,1 %.

2016. gada oktobrī, salīdzinot ar septembri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums palielinājās par 0,6 %. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,4 %, bet nepārtikas preču pārdošanas apjoms pieauga par 1,4 %.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti