Mazumtirdzniecības apgrozījums deviņos mēnešos pieaudzis par 5,6%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums šā gada deviņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem kopumā ir pieaudzis par 5,6%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. 

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms šā gada deviņos mēnešos, salīdzinot ar attiecīgu laika posmu 2014.gadā, palielinājies par 2,7%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 7,6%.

Savukārt šā gada septembrī, salīdzinot ar augustu, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājās par 0,7%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms saruka par 0,6%, bet nepārtikas preču apgrozījums – par 0,8%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, septembrī, salīdzinot ar augustu, samazinājās par 6,5%. Gadu iepriekš – 2014. gada septembrī salīdzinājumā ar augustu – apgrozījums saruka par 4,3%.

Šā gada septembrī, salīdzinot ar 2014. gada septembri, kopējais mazumtirdzniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās palielinājās par 4,3%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 2,7%, bet nepārtikas preču tirdzniecībā - par 5,3%, tai skaitā autodegvielas tirdzniecības apgrozījums samazinājās par 0,6%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, ir samazinājies par 0,5%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti