Mazumtirdzniecības apgrozījums augustā pieauga par 0,7%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Mazumtirdzniecības apgrozījums šī gada augustā, salīdzinot ar pagājušā gada augustu, pieauga par 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 3,3%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 1,4%, autodegvielas – palielinājās par 1,4%.

Salīdzinot ar 2021. gada augustu, būtiskākais apgrozījuma kāpums bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 7,1%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 5,0%) un farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 4,0%). Apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 17,2%), pa pastu vai interneta veikalos (par 8,4%) un apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 6,2%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 21,2%.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

2022. gada augustā, salīdzinot ar jūliju, pēc sezonāli koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 0,2%. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 0,4%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 2,1%, autodegvielas mazumtirdzniecība palielinājās par 6,1%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, būtiskākais apgrozījuma pieaugums bija mājsaimniecības elektroierīču mazumtirdzniecībā (par 4,4%). Vislielākais apgrozījuma kritums bija kultūras preču un atpūtai paredzēto preču mazumtirdzniecībā (par 20,1%), mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 6,9%) un informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā specializētajos veikalos (par 5,5%).

2022. gada augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 1,2%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti