Mazumtirdzniecības apgrozījums astoņos mēnešos – par 5,8% lielāks nekā pirms gada

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mazumtirdzniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem šā gada astoņos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo periodu ir pieaudzis par 5,8%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājies par 2,7%, bet nepārtikas preču mazumtirdzniecība – par 7,9%.

Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati, šā gada augustā, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pirms gada, mazumtirdzniecības apgrozījums pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmās cenās palielinājās par 5,4%. Pārtikas preču grupā tas pieauga par 3,1%. Nepārtikas preču tirdzniecības apjoms palielinājās par 6,9%, tai skaitā autodegvielas mazumtirdzniecības apgrozījums – par 11,9%.

Savukārt šā gada augustā, salīdzinot ar jūliju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums palielinājās par 0,3%. Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 0,2%, bet nepārtikas preču apgrozījums – par 0,4%.

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, augustā, salīdzinot ar jūliju, samazinājās par 0,8%. Gadu iepriekš – 2014. gada augustā salīdzinājumā ar jūliju – apgrozījums saruka par 0,4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti