Mazumtirdzniecības apgrozījuma gada izaugsme aprīlī – 3,1%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Mazumtirdzniecības kopējais apgrozījums šā gada aprīlī, salīdzinot ar attiecīgu mēnesi pirms gada, pēc kalendāri izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 3,1%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms palielinājās par 2,1%, nepārtikas preču mazumtirdzniecība, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 3,7%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība – par 3,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Salīdzinot ar iepriekšējā gada aprīli, lielākais apgrozījuma kāpums nepārtikas preču grupā bija metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas (par 14,3%), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču (par 9,8%), kā arī apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 6,7%).

Savukārt lielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā stendos un tirgos (par 4,9%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 6,2%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 5,9%.

Šā gada aprīlī, salīdzinot ar martu, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājās par 1,3%.

Pārtikas preču mazumtirdzniecība kritās par 2%, nepārtikas preču pārdošanas apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 0,7%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība saruka par 1,3%.

Apgrozījums krities mājsaimniecības elektroierīču (par 8,7%), farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecībā (par 6,3%), kā arī mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 3,5%).

Savukārt apgrozījums pieaudzis metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas (par 7%), kultūras preču un atpūtai paredzēto preču (par 5,0 %), kā arī apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu mazumtirdzniecībā (par 4,3%).

2018.gada aprīlī salīdzinājumā ar martu mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, samazinājies par 0,4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti