Dienas ziņas

Atzīmē slēgtās Bārbeles skolas 145. jubileju

Dienas ziņas

Ventspils pludmalē smilšu skulptūras

Uzņēmīgi jaunieši no biznesa idejas neatsakās

Mazsalacā jaunietis Jānis Akmentiņš uzsāks ražot īpašus bērnu velosipēdus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Mazsalacietis Jānis Akmentiņš savā pusē iecerējis ražot bērnu velosipēdus.  Ideju jaunietim palīdzējusi realizēt neatlaidība un piedalīšanās dažādos konkursos, piesaistot finansējumu konkurētspējīga produkta radīšanai. 

Vēl atlicis iegūt velosipēda izturības un drošības sertifikātu, kas ļaus produktu realizēt plašākā tirgū.   

Velosipēds, kas aug bērnam līdzi - tāds ir Jāņa Akmentiņa izgudrojums četru līdz deviņu gadu veciem bērniem.

Velosipēds ir oriģināls ar regulējamu velosipēda rāmja izmēru, kas pielāgojams dažāda vecuma bērniem. Inovācija guvusi atzinību arī Latvijas reģionu konkursā “Radām novadam”, ar ko arī aizsākās darbs pie velosipēda izstrādes.

Pirmie soļi velobiznesā sperti, izgatavojot vairākus prototipus. Jaunais uzņēmējs skaidro, ka tas arī ļāvis saprast velosipēda priekšrocības un trūkumus.

“Šobrīd strādājam pie visiem sīkumiem, visām sīkajām detaļām, lai tas būtu patīkams, ērts, viegls un lai ilgi kalpotu,” saka uzņēmuma “Speed up bike” vadītājs Jānis Akmentiņš.

Jau šobrīd pieejami nepieciešamie resursi, lai uzsāktu ražošanu, taču vēl atlikusi velosipēda sertificēšana, ko pieprasa Eiropas Savienības regulas. Ar jaunu produktu iekļūt velosipēdu tirgū nav viegli, uzsver jaunietis, jo konkurēt ar Ķīnas masu produkciju un cenām nav iespējams.

Kvalitatīvs un inovatīvs produkts, kas ražots Latvijā, ir uzņēmuma trumpis, pārliecināts ir Jānis Akmentiņš.

 “Latvieši var konkurēt ar to, ka spēj radīt kaut ko unikālu. Tā ir tā mana ideja,” saka Akmentiņš.

Pagaidām uzņēmumā darbojas trīs cilvēki, taču kamēr peļņu no tā negūst, ienākumi jāpelna, strādājot paralēlu darbu citur. Jānis uzsver, ka galvenais ir atrast cilvēkus, kas sniedz vajadzīgo padomu, - tieši tā arī aizsākās viņa sadarbība ar mazsalacieti Aināru Balodi, kas velosipēdam izgatavoja nepieciešamās detaļas.

“Izrādās, ka puisis ir aktīvs, gudrs un mērķtiecīgs. Nu protams, ka tādus cilvēkus ir vērts atbalstīt, un ir vērts arī manas zināšanas mazliet kādam nodot,” saka metinātājs un virpotājs Ainārs Balodis.

Redzot, ka ražošanas telpu izmaksas ir lielas, velosipēdu biznesam Ainārs atvēlējis daļu savas darbnīcas, kur pēc velosipēda sertificēšanas uzsāksies to ražošana. Jaunietis neslēpj, ka velosipēdu ražošanai viņš saredz perspektīvu un - kāpēc gan to nedarīt pilsētā, kur dzimis slavenais velosipēdu izgatavotājs Gustavs Ērenpreiss. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti