Ārpus Rīgas

Klimata pārmaiņu mazināšanā jānosaka reāli lokālie mērķi

Ārpus Rīgas

Grozījumi ēdināšanā ietekmē arī ēdienkartes pansionātos

Liepājas mazie un vidēji uzņēmēji var pieteikties konkursam uz pašvaldības līdzfinansējumu

Mazo un vidējo uzņēmumu projektu līdzfinansējumam Liepājā atvēl 62 2500 eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sākot ar 1.februāri Liepājas mazie un vidēji uzņēmēji var pieteikties pašvaldības izsludinātajam projektu konkursam. Pašvaldība jau ilgāku laiku īsteno šo atbalsta programmu komercsabiedrībām un līdzfinansē liepājnieku idejas. Pagājuša gadā pārsvarā īstenoti ar tūrismu un atpūtu saistīti projekti. Šogad konkursā būs pieejami 62 250 eiro.

„Jau pašos pirmsākumos, lai vispār uzsāktu veikparka biznesu Liepājā, es piedalījos, ja būs atbalsts no domes. tas nozīmē, ka ideja ir laba un projekts jāīsteno. Otrs jau bija par baļļu un pirti. Trešais bija kempingu mājiņu ieviešana,” liepājniece Santa Vēvere stāsta par trīs dažādiem projektiem, ko atbalstījusi pašvaldība. No nulles dažu gadu laikā tā tapis aktīvās atpūtas un veikborda parks "BB WakePark" Beberliņos. Tas nozīmē , ka uzņēmēji konkursā var piedalīties atkārtoti. Atbalstu savai ieceri pagājušā gadā ieguva arī SIA „Koldak” – viņi Liepājā ir pirmie, kuri piedāvā tirgū tā saucamo ūdens krāsošanu uz dažādiem materiāliem, piemēram, automašīnu dizainam un citiem. „Mums ir automazgātava, riepu montāža, žalūziju uzstādīšana, tirdzniecība. Tagad mums ir arī krāsošana,” uzskaita uzņēmuma direktors Nikolajs Ņekraševičs. Viņš uzskata, ka šāds pašvaldības rosināts konkurss ļauj īstenot idejas, kuras varbūt kādu laiku gaidījušas savu realizēšanos. Tā ir iespēja, un to liepājnieki arī aktīvi izmanto.

Par konkursu, ko pašvaldība īsteno jau vairākus gadus, stāsta Liepājas domes Attīstības pārvaldes vadītājs Mārtiņš Ābols:

„Arī šogad pašvaldība no budžeta atlicinājusi naudu mazo un vidējo komercsabiedrību līdzfinansējumam – tie ir 62 2500 eiro. Tas nozīmē, ka tāda ir maksimālā summa, kas paredzēta šim mērķim. No 1. februāra līdz mēneša beigām komersanti varēs pieteikties uz šo finansējumu, iesniedzot savas projektu idejas. Martā jau varētu būt lēmums par finansējuma sadali.”

Liepājas domes Attīstības pārvaldes  Ekonomikas nodaļas vadītājs Arnis Vītols rāda prezentāciju, kurā uzskatāmi redzams, kā pagājušā gada konkursa ietvaros Liepājā parādījušies katamarāni, izveidots makšķernieku namiņš un īstenoti citi interesanti projekti. Šogad tiks atbalstīti projekti, kuri radīs jaunas darba vietas, tie būs jauni produkti vai pakalpojumi un ilgtspējīgi projekti:

„Pagājušais gads bija ļoti labs. Tika iesniegti 29 projekti, deviņi no tiem atbalstīti un septiņi īstenoti. Finansē tādus, kuri dod pienesumu Liepājai - koši braukā pa Liepāju katamarāni, kempinga mājas ar dušām, attīstās kafejnīca „Darbnīca”, kuru atpazīst ārpus Liepājas. Karostas cietumā tapis jauns tūrisma piedāvājums, tā ir slēgta istaba „Escape Room Karosta”, no kuras jāizkļūst, un citi.” 

 Pagājušā gadā liela daļa no finansējuma nonāca Kurzemes biznesa inkubatora līdzfinansēšanai, šogad viss konkursa budžets paredzēts tieši komercsabiedrību projektu realizācijai. Minimāla summa ir 2500 eiro, otra puse jānodrošina komersantam, savukārt maksimālais viena projekta līdzfinansējums ir līdz 10 tūkstošiem eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti