Mazie pārtikas veikali par apgrozījuma sarukumu nesūdzas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Cilvēki aizvien biežāk lielveikalu vietā dod priekšroku mazākiem veikaliem un bodītēm, kas ir mājas tuvumā, līdz ar to tirgotāji šobrīd strauju apgrozījuma sarukumu krīzes dēļ neizjūt.

Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs stāstīja, ka šobrīd ir mainījusies pārdošanas struktūra, daļu no precēm, kuras līdz šim pirka lielveikalos, tagad pērk piemājas veikalos.

Henriks Danusēvičs: Mazie pārtikas veikali par apgrozījuma sarukumu nesūdzas
00:00 / 01:08
Lejuplādēt

Mazajiem veikaliem, kuri ir tālāk no dižveikaliem, lielveikaliem, apgrozījums saglabājies aptuveni iepriekšējā līmenī, stāstīja Danusēvičs.

Taču problēmas maziem veikaliem sagādā papildu prasības, piemēram, tas, ka veikaliem ir jānodrošina dezinfekcijas līdzekļi un citas lietas pircēju interesēs, kas rada izmaksas.

Turklāt maziem veikaliem jānodrošina arī kārtība, ja atnāk vairāk cilvēku un vieta tirdzniecības zālē neļauj nodrošināt distances prasības, tad principā veikalam jāalgo vēl viens cilvēks, kas staigā ārpusē un regulē kustību, “un mēs, protams, uzskatām, ka tas ir nepamatots apgrūtinājums tirgotājiem, tomēr ir policija, kas atbild par kārtību sabiedriskās vietās, un mums vajadzētu atbildēt tikai par to, kas iekštelpā”, norādīja Danusēvičs.  

KONTEKSTS:

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Vīrusa izplatības ierobežošanai 12. martā nolemts Latvijā izsludināt ārkārtējo situāciju, kuru 7. aprīlī pagarināja vēl par mēnesi – līdz 12. maijam. Ārkārtējās situācijas laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti