Pēcpusdiena

Kā sakārtot autoceļus?

Pēcpusdiena

VAS "VNĪ" vienpusēji lauž līgumu ar Tabakas fabrikas pārbūves darbu veicēju

Pēdējos četrus gadus Latvijas alus tirgus sarūk. Vai alu dzer mazāk?

Mazāk litru, bet par augstāku cenu – pēdējo gadu alus tirgus tendences Latvijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pēdējos četros gadus Latvijas alus tirgus sarūk, bet patērētāji izvēlas aizvien dārgāku un kvalitatīvāku alu, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Pēcpusdiena” pastāstīja Latvijas Alus darītāju asociācijas valdes priekšsēdētāja Ināra Šure.

Lai gan apjoma ziņā alus tirgus kļūst mazāks, tomēr vērtības ziņā krituma nav, jo patērētāji izvēlas dārgāku un kvalitatīvāku alu. Turklāt katru gadu par 3-4% sarūk plastmasas pudelēs iepakotā alus pārdošanas apjomi, pastāstīja Šure.

Patērētā alus apjoma kritumu asociācijā skaidro arī ar demogrāfiskajiem rādītājiem: “Tie cilvēki, kuri ikdienā varētu izdzert glāzi alus, pašlaik ir Anglijā, Vācijā, Spānijā un tur patērē vietējo alu.”

To, ka latvieši ir alus cienītāji, apliecina „Valmiermuižas alus” saimnieks Aigars Ruņģis. Viņš stāsta, ka Latvijā tiek brūvēts aizvien labāks alus, cilvēki pieprasa interesantākas alus garšas un gatavi arī vairāk maksāt par alu, kā arī attīstās alus baudīšanas kultūra.

Turklāt vasarā pieprasījums pēc mazo alusdarītavu produkcijas mēdz būt lielāks nekā to ražošanas apjomi.

Ruņģi arī priecē tas, ka ārzemju viesi dod priekšroku mazajām alusdarītavām. Līdz ar to “Valmiermuižas” cienītāju loks aug arī Lietuvā un Igaunijā. Viņš lēš, ka mazo alus darītavu bizness attīstīsies arī turpmāk.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti