Dienas ziņas

Atjaunoti A. Cīruļa gleznojumi vēsturiskajā sanatorijā "Ogre"

Dienas ziņas

Sabiedriskais transports kursē biežāk, bet ne kā iepriekš

Veiksmīga sezona mazajiem tūrisma uzņēmumiem

Mazajiem tūrisma uzņēmumiem Talsu pusē necerēti veiksmīga sezona

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Necerēti veiksmīgu sezonu pašlaik aizvada mazie tūrisma uzņēmumi Talsu novadā. Darbība neapstājās pat ārkārtējās situācijas laikā, un vairākas atceltās rezervācijas atkal aizpildās dažās stundās. Nelielās viesu mājas un kempingus ezeru krastos izvēlas arī cilvēki, kam ierobežojumi likuši atcelt ārzemju ceļojumus.  

Kempingam “Dunduriņi” šī ir pirmā darba sezona, rezervācijas nav apstājušās ne mirkli, tomēr pavasarī uz brīdi saimnieki sabijušies, vai šis ir īstais brīdis attīstībai.

Taču bažas izrādījās veltīgas - tā pirms nepilnām divām nedēļām Sasmakas ezera krastā atklātas pirmās glempinga teltis Ziemeļkurzemē. Tieši nelielais mājiņu un telšu skaits ar distanci vienam no otra Covid-19 ierobežojumu laikā tūristus uzrunā ļoti.

“Man jau liekas, ka šis ir ne tikai Covid-19 formāts, bet arī īstenais latvieša formāts – lai nevienu nejūt, lai nevienu neredz, lai viss ir mierīgi, klusi un netraucēti,” sprieda  kempinga “Dunduriņi” saimniece Ieva Krūmiņa.

Vietējos kempingus izmanto arī cilvēki, kam šogad ārzemju ceļojumi iet secen. Tā arī Evas Gulbes ģimene ilgi plānoto ceļojumu uz Turciju pavasarī pārcēla uz ezera krastu Talsu novadā. Lai gan neesot paveicies ar laika apstākļiem, savu izvēli ģimene nenožēlojot, jo atpūta, it īpaši pēc Covid-19 radītās spriedzes, esot nepieciešama visiem.

“Tas, protams, nav pieczvaigžņu serviss, kas mums bija paredzēts Turcijā, bet, teiksim tā, nevaru teikt, ka esmu vīlusies tajā ziņā, ka mēs netikām šajā ceļojumā. Turcijas ceļojums bija plānots kopā ar radiniekiem, un viņi pēc tam ņēma priekšzīmi no mums un arī nedēļu vēlāk rezervēja Latvijā kempingu, kur arī pavadīja savu plānoto atvaļinājumu, kas bija paredzēts Turcijā, bet nedēļu vēlāk,” stāstīja Eva Gulbe.

“Vīri parasti ir ļoti laimīgi tajā brīdī, kad viņi ierauga laivu un ezeru, tad viņi īstenībā nedzird, ko es stāstu par šo vietu. Viņi tikai skatās un ik pa laikam man uzdod jautājumu: “Zuši ir? Uz ko līdakas ņem? Cikos zandarts jābrauc makšķerēt?” Tādi jautājumi, uz kuriem man parasti ir ļoti grūti atbildēt. Sievas lasa grāmatas, sauļojas, peldas, vīri makšķerē,” stāstīja kempinga “Dunduriņi” saimniece Ieva Krūmiņa.

Talsu novadā darbību šosezon nav pārtraucis neviens tūrisma uzņēmums, tomēr lielajiem ejot mazliet grūtāk, jo atceltas plānotās svinības un kooperatīvie pasākumi, bet vislabāk iet mazajiem uzņēmumiem, kas spējuši pielāgoties jaunajiem apstākļiem.

“Tagad ir ļoti svarīgi, cik vasarā daudz varēs sapelnīt naudu un kā varēs izdzīvot līdz nākamai sezonai,” atzina Talsu novada Tūrisma informācijas centra vadītāja Līva Dāvidsone.

Šosezon veiksmīgi darbojoties ne tikai mazie kempingi, bet arī bišu gultas, kas uz Talsu novadu vilinot lietuviešu tūristus. Lai nesāpētu sirds par atceltajiem ārzemju ceļojumiem, Talsu novada tūrisma informācijas centrs izveidojis arī piedzīvojuma maršrutu “Apkārt pasaulei Ziemeļkurzemē”, kas ļauj atrast, piemēram, Lieldienu salu, Austrālijas krokodilu vai ķīniešu kvartālu tepat Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti