Mazajām saimniecībām liela interese par ES atbalstu lauksaimniecības attīstībai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Mazajām lauku saimniecībām ir liela interese par Eiropas Savienības (ES) atbalstu lauksaimniecības attīstībai, to intervijā Latvijas Radio atzina Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) vadītājs Mārtiņš Cimermanis.

Viņš norādīja, ka LLKC vien palīdzība projektu rakstīšanā ES atbalsta pieteikšanai sniegta 1050 saimniecībām, kas liecina par lielu saimnieku interesi šī atbalsta saņemšanai. Daudzi projektos vēlas attīstīt gaļas lopu audzēšanu.

Cimermanis uzsvēra, ka ES atbalsts paredzēts tieši lauksaimniecības attīstībai mazajās lauku saimniecībās. Turklāt salīdzinājumā ar iepriekšējo ES fondu periodu šoreiz būs pieejams trīs reizes lielāks atbalsts.

Tiesa, ir pāris faktoru, kas saimniekus atturēja pieteikties ES atbalstam – viens no tiem ir, ka obligāti jāsasniedz projektā noradītie mērķi. "Tas lielu daļu saimnieku pie mūsu durvīm apstādināja,'' atzina LLKC vadītājs.

Tāpat saimnieki skeptiski vērtēja prasību, ka ES līdzfinansētajā projektā obligāti ir jākāpina ražošana, lai saimniecība kļūtu efektīvāka.

Cimermanis atzina, ka iesniegto projektu skaits pārsniegs atbalsta iespējas – saskaņā ar LLKC aprēķiniem Lauku atbalsta dienestam nāksies atsijāt vismaz 200 projektus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti