Mazajām pašvaldībām varētu ļaut kopīgi apsaimniekot atkritumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien otrajam lasījumam gatavos grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz dot tiesības pašvaldībām apvienot resursus un kopīgi apsaimniekot atkritumus, nevis katrai atsevišķos konkursos meklēt savu atkritumu izvešanas kompāniju.

„Mudinājums un tiesības pašvaldībām veidot kopīgas atkritumu apsaimniekošanas sistēmas varētu būt izdevīgi nelielām pašvaldībām, kas pašas ar problēmām izsludina konkursus. Tām tiks dotas tiesības apvienoties un kopīgi algot komersantu, varbūt nodarboties ar saistošo noteikumu izstrādi, līgumu dokumentācijas sagatavošanu,” skaidro Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ingmārs Līdaka (ZZS).

Tāpat grozījumu autori plāno likumā noteikt, ka pašvaldības nolīgtā firma apsaimnieko atkritumus visā tās teritorijā. Tādējādi lielveikalu tīkli un lielie ražotāji vairs nedrīkstēs paši izvēlēties savu sadzīves atkritumu apsaimniekotāju, bet būs jāslēdz līgumi ar pašvaldības izvēlēto uzņēmumu.

„Tāpat jautājums ir par pašvaldību tiesībām apsaimniekot visus atkritumus. Likums nosaka to, ka pašvaldība ir atbildīga par atkritumu apsaimniekošanas sistēmu savā teritorijā. Bet ir lielie atkritumu apsaimniekotāji un lielie rūpniecības un tirgotāji, kas vēlas rīkot pastāvīgus konkursus un atrast savu atkritumu apsaimniekotāju. Kā sekas var radīt atkritumu apsaimniekošanas izmaksu palielināšanos tieši iedzīvotājiem,” saka Līdaka.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti