Rīta intervija

Veselības ministe Anda Čakša par rindu mazināšanu veselības iestādēs

Rīta intervija

Ilmārs Rimšēvičs par valsts ekonomikas tendencēm

Trikotāžas dizaina izstrādātājs Edgars Galzons par mikrouzņēmumu nodokli

Mazais uzņēmējs par «mikronodokļa» izmaiņām: Nav ko vaimanāt. Vienkārši jāstrādā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Pašreizējās norises saistībā ar pēkšņajām mikrouzņēmuma nodokļa likmes izmaiņām vieš neskaidrību, intervijā Latvijas Radio atzina mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs Edgars Galzons. Viņš gan vienlaikus norādīja, ka saistībā ar nodokļu izmaiņām nevēlas "ieslīgt vaimanoloģijā" par to, ka ir grūti.

Mazais uzņēmējs darbojas trikotāžas dizaina izstrādē, un tā plānus pēkšņās nodokļa izmaiņas būtiski neietekmēs. Tiesa, negaidītās izmaiņas un neskaidrība par nākamgad gaidāmo nodokļu politiku "neveicina pozitīvu gaisotni un iekšējo mieru", atzina Galzons.

Vienlaikus mazais uzņēmējs norādīja, ka saistībā ar pēkšņajām nodokļu izmaiņām negrib "ieslīgt vaimanoloģijā un čīkstingā" par to, ka viss ir grūti.

"Vienkārši ir jāstrādā," apņēmīgi noteica mikrouzņēmuma nodokļa maksātājs.

Viņš norādīja, ka pašlaik maksā 9% mikrouzņēmumu nodokļa likmi no apgrozījuma. "Atnāks 2.janvāris, skatīsimies. (..) Ja būs 15% [likme], tad būs 15%," apņēmīgi noteica uzņēmējs, norādot: "Kā būs, tā būs jādara."

Galzons atzina, ka pašlaik viņa uzņēmumam ir izdevīgs mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statuss, taču uzņēmums plāno augt un ar laiku izmantot vispārējo nodokļu režīmu. Lai uzņēmums augtu, esot nepieciešamas divas lietas - laiks un zināšanas.

Uzņēmējs gan piebilda, ka valsts no mazā uzņēmēja nodokļos vēlas iekasēt vairāk, taču vienlaikus valstij būtu jādomā par efektīvāku nodokļu naudas izlietošanu.

"Tā nauda, kas tie ņemta no uzņēmēja cepures valsts cepurē, - tur ir caurumi, iespējams, pat lieli," piebilda uzņēmējs.

Jau ziņots, ka Saeima otrdien, 20.decembrī, ārkārtas sēdē lems par mikrouzņēmumu nodokļa likmes izmaiņām un minimālo sociālo iemaksu atcelšanu nākamgad.

Koalīcijas partijas arī dienu pirms izšķirošā Saeimas balsojuma par izmaiņām nodokļos nav spējušas atrast kompromisu. Kompromisu, tiesa ar opozīcijas atbalstu, gan izdevies panākt Saeimas atbildīgajai komisijai, nosakot, ka nākamgad mikrouzņēmumu nodokļa likme palielināsies līdz 15%. Savukārt uzņēmumiem ar gada apgrozījumu līdz 7000 eiro likme nākamgad būs 12%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti