Mazā biznesa dienā mudina aktīvāk iesaistīties uzņēmējdarbībā un atbalstīt to

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 20.novembrī, visā Latvijā notiks Mazā biznesa diena, kurā Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti aktīvāk pievērsties uzņēmējdarbībai, kā arī atbalstīt jau strādājošos mazos un vidējos uzņēmumus. Tāpat iecerēts pievērst uzmanību pašvaldībām, kuras ir draudzīgākās mazajiem un vidējiem uzņēmējiem.

Lai gan biežāk preses slejās un arī sabiedrības diskusijās uzmanību izpelnās lieli uzņēmumi, tomēr tieši mazie uzņēmumi veido lielāko daļu no Latvijas ekonomikas, jo kopumā 99,5% no Latvijā reģistrētajiem uzņēmumiem ir mazi vai vidēji. Turklāt lauvas tiesu – aptuveni 85% – no kopējā uzņēmumu skaita veido mikrouzņēmumi, pie kuriem tiek ieskaitīt uzņēmumi ar darbinieku skaitu, kas ir mazāks par desmit un apgrozījumu ne vairāk kā divi miljoni eiro gadā.

Tomēr statistika liecina, ka tieši šajā uzņēmumu segmentā Latvijā ir vērojama straujākā izaugsme, un, piemēram, no uzņēmumiem, kuri piedalās iniciatīvā "Atbalsti mazo biznesu!", gandrīz pusei ir audzis apgrozījums, 56% ir palielinājuši peļņu, bet 14% ir audzis darbinieku skaits.

Jāpiebilst, ka kopumā uzņēmumu skaits Latvijā pēdējo gadu laikā ir būtiski pieaudzis: no 17 uzņēmumiem uz 1000 iedzīvotājiem 2001.gadā līdz 36 – 2012.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti