«Maxima» piedāvā īslaicīgu darbu dīkstāvē esošo nozaru darbiniekiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

“Maxima” piedāvā nodarbinātajiem dīkstāvē esošajās nozarēs īstermiņa darba attiecības ārkārtas situācijas periodā, vienlaikus saglabājot līguma attiecības ar esošo darba devēju, informēja uzņēmumā "Maxima Latvija".

Šobrīd “Maxima” meklē papildspēkus tādu pienākumu veikšanai kā preču izvietošana plauktos, interneta veikala “Barbora” pasūtījumu komplektēšana, piegādāšana un kurjeru pakalpojumu nodrošināšana.

“Mēs piedāvājam darba iespējas šajā sarežģītajā laikā ar iespēju atgriezties savā nozarē, tiklīdz situācija būs normalizējusies,” paziņojumā medijiem norāda “Maxima Latvija” personāla vadības un tirdzniecības tīklu direktore Gunita Ķiesnere. 

Uzņēmumā šādu soli skaidro arī ar solidarizēšanos: “Redzot, cik lielos apmēros ārkārtas situācija ietekmē daudzus Latvijas uzņēmumus un viņu darbiniekus, kā arī valdības ierobežotās iespējas sniegt atbalstu ikkatram, mēs pieņēmām lēmumu solidarizēties ar grūtībās nonākušajiem un uzrunāt dīkstāvē esošo uzņēmumu darbiniekus.”

KONTEKSTS:

Pasaulē izplatoties jaunajam koronavīrusam Covid-19, Pasaules Veselības organizācija atzina, ka saslimstība sasniegusi globālās pandēmijas līmeni. Daudzās pasaules valstīs, tostarp arī Eiropā, atcelti masu pasākumi, slēgtas skolas un citas iestādes, arī ieviesti ierobežojumi uz robežām.

Latvijā pirmoreiz Covid-19 vīruss konstatēts 2020. gada 2. martā. Ar mērķi ierobežot infekcijas izplatīšanos Latvijā 12. martā nolemts izsludināt ārkārtējo situāciju, kas būs spēkā no 13. marta līdz 14. aprīlim un kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu, tostarp mācībām skolās jānotiek attālināti.

Ierobežojumi attiecas uz veikaliem - pircējiem jāievēro divu metru distance, lai nodrošinātu sociālo distancēšanos. Lielās lielveikalu ķēdes jau iepriekš ieviesa dažādus preventīvus pasākumus, gan nodrošinot pircējiem un pārdevējiem dezinfekcijas līdzekļus un plastmasas cimdus, gan veikalos izvietojot informāciju ar aicinājumu ievērot higiēnu un distanci vienam ar otru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti