Dienas ziņas

Diskutē par sociālo pakalpojumu pieejamību

Dienas ziņas

Latvija iesniedz Dānijai notu

Lietuvā konstatēta salmonellas infekcija

«Maxima» no tirdzniecības Latvijā uz laiku izņem atsevišķu gaļas produkciju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lietuvas veikalu tīkls "Maxima" pilnībā apturējis uzņēmuma "Biovela" svaigas gaļas un pusfabrikātu tirdzniecību savos veikalos Lietuvā. Kaimiņvalsts atbildīgais dienests paziņojis, ka, ļoti iespējams, uzņēmuma produkcija bijusi inficēta ar salmonellas baktērijām. Saistībā ar Lietuvā konstatētajām problēmām no tirdzniecības uz laiku izņemti arī atsevišķi gaļas produkti "Maxima" tīklā Latvijā.

Pagaidām nav ziņu, ka ar salmonelozi būtu inficējušies cilvēki, tomēr Lietuvas Valsts pārtikas un veterinārijas dienests norādījis – kaut gan ziņas par iespējams nedrošo produkciju veikalu tīkla rīcībā bijušas jau pagājušajā pirmdienā, atbildīgajiem dienestiem par situāciju ziņots tikai piektdien, 7. februārī.

"Maxima Latvija", reaģējot uz ziņām no Lietuvas, rīkojusies preventīvi un nedēļas nogalē no saviem veikalu plauktiem izņēmusi atsevišķu gaļas produkciju.

"Uz Latviju sūtīta tikai fasēta produkcija, divu produkcijas veidi, un tie ir operatīvi izņemti no veikalu plauktiem," sacīja Latvijas Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Pārtikas uzraudzības departamenta direktors Ernests Zavadskis. 

"Maxima Latvija" komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule informēja, ka pirmdien, 10. februārī, saņemti sertificētas laboratorijas ekspertīzes rezultāti, ka gaļas produkti kā no Lietuvas, tā Latvijas atbilst augstākās kvalitātes standartiem.

"Atsevišķi gaļas produkti, kas prevencijas nolūkos uz īsu laiku tika izņemti no "Maxima Latvija" veikalu plauktiem un kas pēc saņemtajām analīzēm atbilst visiem kvalitātes standartiem, tuvākajā laikā būs pieejami "Maxima" veikalos Latvijā," piebilda uzņēmuma pārstāve.

Lietuvas veikalu tīkla "Maxima" plauktos pagājušās piektdienas pēcpusdienā no plauktiem pazuda pilnīgi visa svaigā gaļa. Uzņēmums veicis pilnīgu noliktavu, darba telpu un virsmu tīrīšanu un dezinfekciju, lai izslēgtu jebkādu tālāku inficēšanās risku. Uz pārbaudēm nosūtīti paraugi arī no Latvijas veikalos izņemtās produkcijas. PVD mierina – uztraukumam nav pamata, ja svaiga gaļa ir pienācīgi termiski apstrādāta, jo salmonellas baktērijas iet bojā jau pie 72 grādiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti