«Maxima Grupe» sākusi sarunas ar investoriem par jauna kapitāla piesaisti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Veikalu tīkla “Maxima Latvija” mātes uzņēmums “Maxima Grupe” gatavojas  vērienīgai kapitāla piesaistei un plāno obligāciju emisiju vismaz 300 miljoni eiro. 

Uzņēmuma vadība jau sākusi sarunas ar potenciālajiem investoriem, kas noslēgsies līdz 5. septembrim. Pēc tikšanās ar investoriem tiks sagatavots tirgus apstākļiem atbilstošs obligāciju piedāvājums. Pirmreizējās emisijas plānotais apjoms ir vismaz 300 miljoni eiro, un obligāciju dzēšanas termiņš ir pieci gadi.

Investorus plānots piesaistīt no kontinentālās Eiropas, Ziemeļvalstīm, Baltijas un Apvienotās Karalistes. Kotēšana paredzēta “Euronext” fondu biržā Dublinā un “Nasdaq” fondu biržā Viļņā.

„Maxima Grupe” par programmas realizētājiem izraudzījusies trīs bankas: “BNP Paribas”, “Deutsche Bank” un “SEB Bankas”.

“Maxima Grupe” valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Dalius Misiūnas norāda, ka sarunu mērķis ir personīgi iepazīstināt investorus ar “Maxima Grupe” uzņēmumu, tā darbības rezultātiem, plāniem un obligāciju programmu, kā arī atbildēt uz jebkuriem interesējošajiem jautājumiem.

Viņaprāt, uzņēmumam piešķirtais kredītreitings ar stabilu nākotnes vērtējumu nodrošinās investoru uzmanību gan starptautiskā līmenī, gan Baltijas reģionā.

Starptautiskā reitingu aģentūra “Standard & Poor’s” jūlijā uzņēmumam “Maxima Grupe” piešķīra BB+ kredītreitingu ar stabilu nākotnes vērtējumu. “Maxima Grupe” ir pirmais privātais uzņēmumu Baltijā un viens no retajiem mazumtirgotājiem Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā, kas saņēmis starptautisku kredītreitingu. Šis kredītreitings ir augstākais starp līdzīga izmēra Eiropas mazumtirdzniecības uzņēmumiem (ar apgrozījumu līdz 4 miljardiem eiro gadā).

SIA “Maxima Latvija” ir daļa no holdingkompānijas "Maxima Grupe", kas ir lielākais mazumtirdzniecības tīkls un darba devējs Baltijas valstīs ar vairāk nekā 30 000 darbinieku piecās valstīs (Lietuvā, Latvijā, Igaunijā, Polijā un Bulgārijā).  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti