«Maxima» ar darbinieku arodbiedrību noslēdz koplīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lielveikalu tīkls „Maxima Latvija” un Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrības (LTDA) arodorganizācija ceturtdien noslēdza darba koplīgumu, informēja uzņēmumā.

„Maxima Latvija” darbinieku izvirzītie pārstāvji atbalstīja darba devēja un arodbiedrības izstrādātos koplīguma noteikumus. Turpmāk koplīgums papildus Darba likumam un darba līgumiem regulēs darba tiesiskās attiecības un darbiniekiem sniegs iespēju ar arodorganizācijas starpniecību veidot organizētu sociālo dialogu un pārstāvēt savas intereses pie darba devēja.

Latvijas Radio korespondentes Madaras Fridrihsones komentārs: 

Kopš Zolitūdes traģēdijas, pēc kuras plašāka sabiedrība vairāk uzzināja par darba apstākļiem Latvijas lielākā mazumtirgotāja – ”Maxima” veikalos, jau pagājis pusotrs gads. Tieši pēc Zolitūdes traģēdijas, kurā bojāgājušo vidū bija arī vairāki ”Maxima” veikala darbinieki, kļuva zināms, ka no vairāk nekā 7000 tūkstošiem ”Maxima” darbinieku tikai daži desmiti ir arodbiedrības biedri, turklāt atklājās, ka pret šiem darbiniekiem nereti tiek īstenota atšķirīga attieksme. Sarunas par darba koplīguma noslēgšanu sākās jau pērnā gada martā – diskusijās starp uzņēmuma vadību un Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrību ir aizritējis gads. Savā ziņā varam uzskatīt, ka šīs diskusijas un pati koplīguma noslēgšana ir Zolitūdes traģēdijas sekas.

 

Jādomā, ka ieguvēji no šī koplīguma būs visi ”Maxima” darbinieki, jo, pirmkārt, tajā fiksētie noteikumi attiecas arī uz tiem darbiniekiem, kas nav arodbiedrības biedri. Otrkārt, kā atklājās aptaujā, kuru pērnā gada novembrī veica Latvijas Radio, tieši ”Maxima” veikalos strādājošajiem tika maksātas salīdzinoši zemas algas.

Darba koplīgums paredz kārtību, kā tiek veidota darba samaksas politika, darba laika un darba aizsardzības organizācija, darba tiesisko attiecību nodibināšana un izbeigšana, darba kārtība, sociālā aizsardzība, darba devēja, arodorganizācijas un darbinieku attiecības, arodorganizācijas darbības nodrošinājums u.c. ar darba tiesiskajām attiecībām saistīti jautājumi. Tāpat darba koplīgumā tiek noteiktas sociālās drošības garantijas, piemēram, veselības apdrošināšana un veikalu darbinieku nodrošināšana ar pusdienām.

Pašlaik „Maxima” arodorganizācijā iestājušies 120 darbinieki, bet darba koplīgums ir saistošs visiem uzņēmuma darbiniekiem neatkarīgi no tā, vai darbinieks ir vai nav arodbiedrības biedrs, norāda uzņēmumā.

LTDA priekšsēdētāja Maira Muceniece norāda, ka darba koplīguma izstrāde un pieņemšana notikusi salīdzinoši īsā laikā: „Kopš nodomu protokola parakstīšanas pagājušā gada 20.martā darba koplīguma izstrāde notika ļoti konstruktīvi un atvērti. Šajā laikā uzņēmuma pārstāvji ir konsultējušies kā ar arodbiedrības pārstāvjiem, tā arī personīgi vērsušies pie pašiem darbiniekiem un uzklausījuši viņu viedokļus par nepieciešamajām pārmaiņām.”

Jau ziņots, ka jautājums par darbinieku darba apstākļiem mazumtirdzniecības vietās, īpaši veikalu tīklā „Maxima”, aktualizēts pēc Zolitūdes traģēdijas, kurā 2013.gada novembrī zem sagruvušā „Maximas” jumta gāja bojā 54 cilvēki, to skaitā arī veikala darbinieki.

Pērn rudenī, gadu pēc traģēdijas, Latvijas Radio veiktā aptauja atklāja, ka darbs lielveikalos aizvien bieži nozīmē garas darba stundas un lielu slodzi par samaksu, kas nereti nesasniedz pat minimālo algu, no kuras atskaitīti likumdošanā paredzētie nodokļi. Saskaņā ar aptaujas datiem mēnešalgu, kas ir mazāka par 239 eiro ”uz rokas”, saņem teju 31% mazumtirdzniecībā nodarbināto. Vēl 33% mēnesī saņem no 240 līdz 300 eiro ”uz rokas”. Tikai nepilni 4% mēnesī nopelna no 451 eiro līdz 500 eiro pēc nodokļu nomaksas. Virs pustūkstoša eiro arī spēj nopelnīt vien retais.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti