Matīss neatbalsta nodokļu celšanu, lai audzētu finansējumu ceļiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss ("Vienotība") atzīst, ka finansējums ceļiem nav pietiekams, taču neatbalsta viedokli, ka tas būtu jāpalielina uz ceļu lietotāju rēķina. 

Matīss Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” izteicās noliedzoši par to, ka ceļu lietotāju finansējums ceļiem būtu jāpalielina.

Viņš neatbalstītu jebkādu ceļu un ar to saistīto nodokļu palielināšanu, jo, viņaprāt, valsts jau tagad iekasē salīdzinoši daudz, bet salīdzinoši maz atdod ceļiem atpakaļ.

Ceļiem novirza transportlīdzekļu ekspluatācijas nodokļa, arī degvielas akcīzes nodokļa ieņēmumus. Taču, piemēram, no gūtajiem akcīzes nodokļa ieņēmumiem ceļiem tiek apmēram 50%, lai gan vajadzētu 80%.

Ministrs atzina, ka gribētu ceļiem novirzīt lielāku finansējumu, taču ir jārēķinās ar esošo situāciju, ja vēlas finansēt arī citas vajadzības, piemēram, izglītību vai veselības aprūpi.

Tai pašā laikā ministrs piekrita, ka ceļu stāvoklis ir ļoti svarīgs jautājums, un “tas ir mans uzdevums pārliecināt kolēģus valdībā, ka ceļš ir pamatu pamats”.  

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti