Matīss: Ja pasažieru pārvadātāji streikos un nepildīs vienošanos, līgumi tiks lauzti

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Ja pasažieru pārvadātāji streikos un nepildīs to apjomu, kas līgumā ir noteikts kā obligāts, ar pārvadātāju tiks pārtraukts līgums jeb tas tiks lauzts, teica satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš gan atzina, ka ar pasažieru pārvadātājiem par 2012.gada parāda atmaksu jārunā konstruktīvi un ir jācenšas vienoties.

„Ir noteikts, cik drīkst neveikt darbus, jo nevar būt situācija, ka visā valstī nenotiek pārvadājumi,” uzsvēra Matīss.

Viņš norādīja, ka situācija nav viendabīga. Problēmas ir tikai atsevišķiem plānošanas reģioniem. „Ir tādi reģioni, kuri ir optimizējuši savus maršrutu tīklus, un tie tagad ir zaudētāju pozīcijās. Viņi neprasa papildu naudu, bet maršrutu skaitu samazināja. Jāsaprot, ka jābūt vienotai pieejai.”

Ar pārvadātājiem ir jārunā konstruktīvi, lai neciestu ne pārvadātāji, ne iedzīvotāji, pauda ministrs. „Jāvienojas, ka zaudējumus nokompensējam. Negribam iet draudēt vienam vai otram, ir jāpanāk kopīgs viedoklis. Jāpanāk risinājums, nevis jādraud ar streikiem vai naudas nemaksāšanu.”

Ja deputāti šonedēļ Saeimā vienošoties veikt grozījumus attiecīgajā likumprojektā par sabiedriskā transporta pakalpojumiem, tas varētu stāties spēkā divās līdz trīs nedēļās. Jautājums, vai vienošanās tiks panākta, uzsvēra Matīss.

Kā ziņots, vakar valdību veidojošo partiju koalīcija vienojās uz Saeimas sēdi pēc divām nedēļām virzīt grozījumus Sabiedriskā transporta pakalpojumu likumā, kas ļaus no valsts budžeta segt zaudējumus reģionālo vietējo autobusu maršrutu pārvadātajiem par 2012.gadu. Savukārt Satiksmes ministrija (SM), Finanšu ministrija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija nākamajā valdības sēdē sniegs saskaņoto viedokli, kādā veidā būtu jāmaina pasažieru pārvadājumu finansējuma sistēma.

Autotransporta direkcijā informēja, ka lielākā daļa ar pārvadātājiem noslēgto līgumu paredz, ka mēnesī plānoto reisu izpildei ir jābūt ne mazākai par 98%. Tātad soda sankcijas pamatā tiek piemērotas, ja pārvadātāja vainas dēļ nav notikuši vairāk nekā 2% mēnesī paredzēto reisu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti