Martā nerezidentu noguldījumu apjoms būtiski pieaudzis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Martā nerezidentu noguldījumi Latvijā pieauguši par 162 miljoniem latu, kas vairākas reizes pārsniedz šo noguldījumu pieaugumu februārī un gandrīz divas reizes - janvāra rādītāju. Nav zināms, cik daudz no ieplūdušajiem nerezidentu miljoniem nākuši no Kipras, jo Finanšu un kapitāla tirgus komisijā neatšifrē valstis, no kurām un cik lielos apmēros Latvijā ienāk nerezidentu nauda.

Lai arī skaitļi rāda salīdzinoši lielu nerezidentu noguldījumu pieaugumu martā, Finanšu un kapitāla tirgus komisijā saka, ka uztraukumam nav pamata.

"Kopējās tendence nerezidentu noguldījumu pieaugumam palikusi nemainīga kopš 2009.gada otrās puses, kad atsākās pakāpenisks nerezidentu noguldījumu pieaugums. Tādā veidā FKTK dati apliecina, ka Latvija nav galvenais galamērķis uz kurieni līdz šim ir aizplūduši Kipras noguldītāju līdzekļi. Tendence palikusi nemainīga, jo ja [noguldījumi] februārī bija ap 27 miljoniem [latu], tad martā 162 miljoni. Ir ļoti pakāpenisks un salīdzinoši mērens pieaugums. Tā svārstības ir normas robežās. Uztraukumam nav pamata," norāda FKTK pārstāve Marija Makareviča.

Kopējais nerezidentu noguldījumu apjoms marta beigās sasniedza 6,38 miljardus latu, kas veido pusi no kopējiem noguldījumiem.

Jāatgādina, ka nupat par pieaugošo nerezidentu noguldījumu apjomu Latvijas bankās brīdināja starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti