Martā mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 4,3%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

2019. gada martā, salīdzinot ar 2018. gada martu, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 4,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Pārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms pieauga par 0,3%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 8,3%, bet autodegvielas mazumtirdzniecība - par 2,8%.

Salīdzinot ar 2018. gada martu, apgrozījums pieauga visās mazumtirdzniecības nozarēs, izņemot farmaceitisko un medicīnisko preču mazumtirdzniecību.

Vislielākais apgrozījuma kāpums bija nespecializētajos veikalos, kur pārsvarā pārdod nepārtikas preces (par 31,9%), informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu (par 16,4%) un metālizstrādājumu, instrumentu, būvmateriālu un santehnikas mazumtirdzniecībā (par 11,6%).

Mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā kalendāra dienu ietekmi, pieauga par 6%.

2019. gada martā, salīdzinot ar februāri, pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem salīdzināmajās cenās mazumtirdzniecības uzņēmumu apgrozījums pieauga par 0,7%. Tai skaitā nepārtikas preču pārdošanas apgrozījums, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, pieauga par 1,3% un autodegvielas mazumtirdzniecība – par 2,3%, bet pārtikas preču mazumtirdzniecības apgrozījums samazinājās par 1% .

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, vislielākais apgrozījuma pieaugums (par 5,3%) bija apģērbu, apavu un ādas izstrādājumu, kā arī informācijas un komunikāciju tehnoloģiju iekārtu mazumtirdzniecībā (par 2,1%). Lielākais apgrozījuma kritums bija mazumtirdzniecībā pa pastu vai interneta veikalos (par 3,4%).

2019. gada martā, salīdzinājumā ar februāri, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums faktiskajās cenās, neņemot vērā sezonalitāti, pieauga par 14,2%.

KONTEKSTS:

Mazumtirdzniecības apgrozījums šā gada februārī, salīdzinot ar 2018. gada februāri, pieauga par 5,9%. 2019. gada janvārī, salīdzinot ar 2018. gada janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,2%.

Mazumtirdzniecības apgrozījums 2018. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauga par 4%.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti