Mančinskis: uzņēmumi joprojām ļoti piesardzīgi izturas pret kredītu ņemšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijā uzņēmumi joprojām ir ļoti piesardzīgi kredītu ņemšanā, intervijā sacīja „Swedbank” valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis.

„Uzņēmumi kopumā joprojām ir ļoti piesardzīgi,” minēja Mančinskis.

Viņš uzsvēra, ka iepriekš vienas no galvenajām nozarēm, kas tika kreditētas, neskaitot nekustamo īpašumu, bija ražošana un metālapstrāde, bet pašlaik šīs nozares joprojām ir piesardzīgas attiecībā uz jaunu investīciju veikšanu. „Mērķa tirgos, ar ko strādā mūsu uzņēmumi, tomēr joprojām ir lielas neskaidrības,” pastāstīja Mančinskis.

Viņš atzina, ka Latvijā uzņēmējus no jaunām investīcijām attur arī elektrības cenas. „Obligātā iepirkuma komponente sadārdzina kopējo elektrības cenu ražojošiem uzņēmumiem, un tas ir viens no faktoriem, kas viņus attur no jaunām investīcijām,” paskaidroja „Swedbank” vadītājs.

Pēc viņa teiktā, jomas, kurās patlaban tiek veiktas investīcijas, galvenokārt ir infrastruktūra, ražošana, lauksaimniecība. „Lauksaimniekiem pagājušais bija ļoti labs gads un uz tā bāzes viņi turpina investīcijas nākotnē, mēģinot modernizēt un izplest savas saimniecības,” sacīja Mančinskis.

Tāpat viņš piebilda, ka pēdējā laikā būtiski pieaug arī finansējuma pieprasījums nekustamā īpašuma sektoram, bet šīs nozares finansēšanā bankas joprojām ir piesardzīgas, jo tās vēl labi atceras, kas notika iepriekš. „Tāpat bankām ir pietiekami lieli nekustamo īpašumu portfeļi, ko tās cenšas realizēt,” informēja Mančinskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti