Maligina meitas: Rūpēsimies, lai «Olainfarm» aizvien būtu Latvijas lepnums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina meitas  Irina Maligina un Nika Saveļjeva sola saistīt savu profesionālo darbību ar viņu tēva izveidoto vienu no lielākajiem Baltijas farmācijas uzņēmumiem AS “Olainfarm” un rūpēties, lai “tas un citi ģimenes uzņēmumi aizvien būtu mūsu un visas Latvijas lepnums”, teikts uzņēmēja meitu paziņojumā medijiem.

Irina Maligina
Irina Maligina
“Valērijs Maligins ir novēlējis visām trim māsām vienādās daļās savu mantu, tostarp AS “Olainfarm” akcijas. Tādā veidā viņš paudis savu gribu, lai turpinām viņa iesākto. Mēs apzināmies, ka ar mantojumu, kurā ietilpst vairāki uzņēmumi, ir saistīti pienākumi un atbildība,” teikts Irinas Maliginas un Nikas Saveļjevas paziņojumā.

Viņas pauž cerību, ka “arī jaunākā māsa Anna gribēs saistīt savas gaitas ar uzņēmumu, kā vēlējies tētis”.

“Mums patiesi rūp “Olainfarm” koncerna nākotne. Vēlamies, lai tas turpina savu izaugsmi, sniedz ieguldījumu Latvijas farmācijas nozares attīstībā un valsts ekonomikā. Kopīgi ar citiem AS “Olainfarm” akcionāriem turpināsim darbu pie līdzšinējo attīstības plānu un stratēģiju izpildes, kurā liela nozīme ir pašreizējai AS “Olainfarm” vadībai un darbiniekiem, uz kuru pieredzi un profesionalitāti paļaujamies,” teikts paziņojumā.  

Irina Maligina un Nika Saveļjeva arī turpmāk vēlas saistīt savus profesionālās darbības plānus ar AS “Olainfarm” un citiem ģimenes uzņēmumiem.

Nika Saveļjeva
Nika Saveļjeva
 AS “Olainfarm” un tā grupas uzņēmumi ir Irinas Maliginas darba vieta kopš 2013. gada, kas ļāvis iepazīt uzņēmumu no pašiem pamatiem un uzkrāt profesionālo pieredzi. Irina ir apguvusi starptautiskās vadības maģistra programmu “Regent’s Business School” Londonā, Lielbritānijā.  Nika Saveļjeva studē tiesību zinātni Rīgas Stradiņa universitātē.  

“Vēlamies kopā ar uzņēmuma akcionāriem un vadību rūpēties par AS “Olainfarm” izaugsmi un turpināt mūsu tēta iesākto, lai AS “Olainfarm” un citi ģimenes uzņēmumi aizvien būtu mūsu un visas Latvijas lepnums,” teikts māsu paziņojumā.

KONTEKSTS:

Atbilstoši janvāra vidū nolasītajam testamentam decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina daļas uzņēmumos AS "Olainfarm" un SIA "Olmafarm" vienādās daļās mantos viņa trīs meitas, kuras turpmāko piecu gadu laikā nedrīkstēšot atsavināt vai dāvināt mantotās uzņēmumu daļas.

Testaments vēl nav stājies spēkā, četru mēnešu laikā to var apstrīdēt citi iespējamie mantinieki. Iespējamie mantinieki, kreditori un citas personas, kas ir tiesīgas uz mantojumu, var pieteikties uzņēmēja mantojumam vai to apstrīdēt līdz šā gada 13.aprīlim.  

Maligins tieši un pastarpināti caur SIA "Olmafarm" bija lielākais "Olainfarm" īpašnieks. "Olmafarm" pilnībā piederēja Maliginam. "Olmafarm" piederēja 42% daļu, bet Maliginam 26% akciju, liecina biržas "Nasdaq Riga" dati.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu.  

Laikraksta "Dienas Bizness" pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7.vietā ar 70 miljonu eiro turību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti