Rīta Panorāma

Intervija ar grupu Latvian Voices

Rīta Panorāma

Intervija ar grupu "Jauda"

Izveido suvenīru "Kluča kluči"

Māksliniece Beatrise savu suvenīru «Kluča kluči» plāno pārvērst biznesā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

“Kluča kluči” – tā sauc kādu pavisam īpašu suvenīru, ko, iedvesmojoties no mākslinieka Gustava Kluča darbiem, izveidojusi Latvijas Mākslas akadēmijas studente Beatrise Lasmane, un šobrīd viņa plāno sākt savu biznesu.    

Beatrise Lasmane ir Latvijas Mākslas akadēmijas studente, kas apgūst funkcionālo dizainu. Pirms trīs gadiem Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolā diplomdarba ietvaros viņa izstrādāja kādu pavisam īpašu suvenīru.

“Šis ir Gustava Kluča suvenīrs. Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas ietvaros es gāju uz vairākiem mākslas muzejiem un pētīju veikalu sortimentu, kas tad tur īsti ir no mūsu pašu latviešu mākslinieku suvenīriem. Un tad es uzgāju, ka ir Gustavs Klucis, bet viss, ko es redzu, ir plaknē. Es domāju, ka šis mākslinieks ir izcils telpiskais domātājs, un tad man vajadzētu kaut ko telpiskāku izveidot,” stāstīja Beatrise Lasmane.

Un tā tapa “Kluča kluči”. Uz kādu brīdi šie klucīši iegūla plauktā, līdz Beatrise atkal pieķērās šai idejai. Tas ir pavisam īpašs suvenīrs, un jaunā māksliniece tagad vēlas uzsākt šādu suvenīru ražošanu.

“Doma ir no tā visa taisīt biznesu, tāpēc es šā gada pavasarī iestājos Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras pirmsinkubācijas programmā. Es vēl neiestājos kā uzņēmēja, bet kā privātpersona, lai vispār izzinātu, kas tad īsti ir bizness, mārketings, vai tas ir tas, kas mani uzrunā, un vai tas ir tas, kam es turpmāk vēlos veltīt savu laiku,” stāstīja Beatrise Lasmane.

Viņas biznesa ideja inkubatorā novērtēta atzinīgi, un tas dod spēku ķerties klāt pie idejas realizēšanas.

“Reizēm vajag kādu blakus cilvēku, kas pasaka - jā, šis strādās. Tas piedod vērtību tavam darbam. Tas ir ļoti patīkami,”  atzina māksliniece.

“Kluča kluči” būs ekskluzīvāks produkts, kas paredzēts specifiskai auditorijai.

“Mēs šobrīd nedaudz vairāk skatāmies uz eksportu, vairāk uz cilvēkiem, kuri ir ieinteresēti grafiskajā dizainā, kuriem interesē konstruktīvisms, plakāti, spēles ar formām, krāsām,”  atklāja Lasmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti