Maksātnespējas pieteikumi pret «Rīgas kuģu būvētavu» atstāti bez virzības

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa bez virzības atstājusi abus maksātnespējas pieteikumus pret AS "Rīgas kuģu būvētava" (RKB), informēja tiesā.

Ukrainas uzņēmuma "Morskije tehnologii" pieteikums par ļaunprātīgu maksājumu neveikšanu vairāk nekā 120 000 eiro apmērā ir atstāts bez virzības līdz 14.aprīlim, savukārt SIA "Komandor" iesniegtais pieteikums par neizpildītām saistībām vairāk nekā 43 000 eiro apmērā - līdz 11.aprīlim.

Abi pieteikumi atstāti bez virzības trūkumu novēršanai.

Biznesa portāls "Nozare.lv" ziņoja, ka "Morskije Tehnologii" pieteikumā tiesai teikts, ka no 2012.gada februāra starp RKB un uzņēmumu "Morskije Tehnologii" noslēgts līgums par kuģu korpusu būvniecību. Saskaņā ar šo līgumu un RKB pasūtījumu uzņēmums ir veicis darbus, par kuriem RKB ir samaksājusi tikai daļēji, turklāt arī daļējais maksājums ir veikts ar kavēšanos.

Uzņēmums pieteikumā tiesai norāda, ka maksātnespējas pieteikuma iesniegšanas pamats ir parādnieka nespēja ilgstoši nokārtot parādsaistības pret "Morskije Tehnologii", kas uz maksātnespējas brīdinājuma sastādīšanas dienu, šā gada 21.janvāri, bez līgumsodiem ir 120 438 eiro.

Arī pēc maksātnespējas brīdinājuma nosūtīšanas RKB nav reaģējis un nav mēģinājis nokārtot savas saistības un ļaunprātīgi neveic maksājumus, lai gan "Morskije Tehnologii" darbus izpildījis noteiktajā termiņā un atbilstošā kvalitātē, ko pierāda gan parakstītais pieņemšanas nodošanas akts, gan arī tas, ka RKB daļēji jau ir veikusi apmaksu par sniegtajiem kuģu būvniecības un montāžas pakalpojumiem.

RKB uzskata, ka SIA "Komandor" pieteikuma par RKB maksātnespēju iesniegšanas mērķis ir ar draudu palīdzību panākt savu nepamatoto rēķinu apmaksu. RKB uzsver, ka par apzināti nepatiesa maksātnespējas procesa pieteikuma iesniegšanu ir paredzēta kriminālatbildība, teikts RKB valdes paziņojumā. RKB ir pārliecināta, ka maksātnespējas process netiks uzsākts un lieta par savstarpējiem norēķiniem tiks izskatīta likumā noteiktā kārtībā tiesā.

Iepriekš arī SIA "Volks" tika brīdinājis RKB par ieceri iesniegt maksātnespējas pieteikumu tiesā, ja uzņēmums neapmaksās parādsaistības 65 223 eiro apmērā līdz aprīļa sākumam.

Kā ziņots, pret RKB 13.martā vērsās arī uzņēmumi SIA "Baltic Mareco" un SIA "Baltic Mareco Ltd", lūdzot Valsts policiju sākt krimināllietu par svešas mantas piesavināšanos personu grupā.

Pret RKB ar iesniegumu Ģenerālprokuratūrā un Finanšu un kapitāla tirgus komisijā iepriekš vērsušies arī atstādinātie RKB padomes priekšsēdētājs Anatolijs Ustinovs un valdes locekļi Sergejs Goļicins un Igors Komarovs. Viņi norādījuši, ka RKB valdes loceklis un vairākuma akciju īpašnieks Vasilijs Meļņiks esot nelikumīgi ieķīlājis galveno rūpnīcas pamatlīdzekli - peldošo doku -, kura vērtība pārsniedz piecus miljonus eiro, un saņēmis kredītu 2,9 miljonu eiro apmērā sev piederošajam uzņēmumam "EiroSteel".

Šo kredītu ir saņēmis Meļņikam 100% piederošs cits uzņēmums "EiroSteel", kuram nav pietiekamu līdzekļu, lai nodrošinātu šāda apmēra kredīta saņemšanu. Šī kredīta izlietojums nav zināms, un to, visticamāk, ir piesavinājies Meļņiks personīgajām vajadzībām, teikts iesniegumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti