Makrons samitā Parīzē meklēs risinājumus Āfrikas ekonomikas izaugsmes veicināšanai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Otrdien, 18. maijā, Francijas prezidents Emanuels Makrons Parīzē uzņems vairāku Āfrikas valstu līderus, lai meklētu risinājumus kontinenta ekonomikas izaugsmes veicināšanai.

Mērķis – lai atkopšanās laikā pēc Covid-19 šis reģions krietni neatpaliktu no citām pasaules daļām. Starp samita dalībniekiem arī daži Eiropas, G20 un G7 valstu līderi, kā arī daudzu starptautisko organizāciju vadītāji.

Āfrika nav Covid-19 smagāk skarto kontinentu vidū, tomēr tai nepieciešams atbalsts. Starptautiskais Valūtas fonds norādījis, ka līdz 2023. gadam kontinenta attīstībai nepieciešamo līdzekļu iztrūkums sasniegs 290 miljardus ASV dolāru.

Kā atzinusi Elizejas pils, Eifeļa torņa pakājē notiekošā samitā galvenais mērķis ir palīdzēt kontinentam un savākt finanšu resursus, kas spētu atdzīvināt Āfrikas ekonomiku.

Samita laikā tikšot meklēti veidi, kā atbalstīt reģiona mazos un vidējos uzņēmumus, tostarp izmantojot aizdevumu garantijas. Samits arī būs iespēja prezidentam Emanuelam Makronam uzlabot Francijas attiecības gan ar bijušajām kolonijām, gan citām Āfrikas valstīm.

Tomēr ne visi ir optimistiski noskaņoti. Piemēram, Kamerūnā dzīvojošā analītiķe Bergelina Ndomū uzsver – ir rīkoti neskaitāmi samiti, bet dzeramā ūdens, kvalitatīvas valstu pārvaldības, labu skolu vai medicīnas iestāžu kā nav tā nav.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti